Subiect "procent grupa de munca" Deschis de elena m la data: 04/21/2016 3:06pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
procent grupa de munca
Scris de: elena m la data: 04/21/2016 3:06pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti cum se stabileste procentul lucrat in grupa de munca?
Re: procent grupa de munca
Scris de: la pensie la data: 04/22/2016 2:07am
Pentru stgiile lucrate in grupele de munca nu se stabileste un procent ci un punctaj suplimentar care se calculeaza astfel :
- Se calculeaza un punctaj lunar impartind veniturile obtinute lunar (dovedite prin documente), pe perioada lucrata in grupele de munca, la salariul mediu pe economie din acea luna, anuntat de Institutul National de Statistica.
Aceste salarii le gasiti pe site-ul nostru la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/salariul-mediu-pe-tara.php
- Se calculeaza punctajul suplimentar lunar pe perioada lucrata in grupele de munca prin majorea punctajelor lunare calculate mai sus cu 25 % pe perioada lucrata in grupa II de munca si conditii deosebite si cu 50 % pe perioada lucrata in grupa I de munca si conditii speciale.
- Se calculeaza un punctaj suplimentar anual prin impartirea sumei punctajelor suplimentare lunare dintr-un an calendaristic la 12.
- Se calculeaza punctajul suplimentar total realizat prin suma punctajelor suplimentare anuale pe toata perioada lucrata in grupele de munca.
Scris de: elena m. la data: 05/13/2016 1:43pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.Revin cu precizarea ca m-am referit la procentul lucrat in grupa de munca dat de unitate. Cum se stabileste la unitate?Exp.mi s-a dat adev.ca am lucrat in grupa II de munca in perioada....in procent de 70%,fara a mi se preciza cum au stabilit acest lucru.Va multumesc.
Scris de: la pensie la data: 05/16/2016 1:41am
Procentul lucrat in grupa de munca este stabilit de personalul unitatii la care ati lucrat in functie de atributiile de servici si de fisa postului si este subiectiv.
In cazul concret al dv presupunem ca la alegerea procentului lde 70 %, lucrat in grupa II de munca, s-a avut in vedere prevederea din Ordinul ministrului sanatatii si al ministrului muncii si ocrotirii sociale 50/1990 care spune ca pentru a fi recunoscut stagiul de cotizare ca fiind lucrat in gr II de munca trebuie ca acesta sa fie de minim 70 %.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1