Subiect "Pensionare anticipata" Deschis de Lapadatescu Ion la data: 04/22/2016 4:30am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensionare anticipata
Scris de: Lapadatescu Ion la data: 04/22/2016 4:30am
Gen:M
Data nasterii:21.07.1957
Stagiul de cotizare:39 Ani si 6 luni, fara stagiul militar de 1 an si 6 luni.
Alte date:Lucrez din Luna Mai 1975 pana in prezent . In aceasta perioada am lucrat in gupa II sau conditii deosebite 6 ani si 5 luni.
Intrebare:Doresc sa aflu data cand fac 43 de ani de cotizatie sa ma pot pensiona fara penalizare.
Multumesc mult,
Re: Pensionare anticipata
Scris de: la pensie la data: 04/22/2016 8:43am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca, in data de 21 iulie 2022 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani
Pentru stagiul de cotizare de 6 ani si 5 luni lucrate in gr II si conditii deosebite beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 1 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiu militar si realizati un stagiu total de cotizare de 42 ani si 6 luni.
Pentru stagiul de 6 ani lucrat in gr II asimilata cu conditii deosebite si in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 1 an si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 64 ani adica in data de 21 iulie 2021.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 36 % la varsta de 60 ani adica in 21 iulie 2017.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata dupa varsta de 60 ani atunci cand realizati stagiul de cotizare de 43 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru stagiu militar (va lipsesc 2 ani).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1