Subiect "Calcul pensii" Deschis de Petre Eugen la data: 04/27/2016 10:13am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensii
Scris de: Petre Eugen la data: 04/27/2016 10:13am
Gen:M
Data nasterii:09.05.1964
Stagiul de cotizare:26 ani,10 luni.Si 1,4 ani armata, neinclusi in acei 26,10 ani.
Alte date:19,7 ani grupa a II-a.
Intrebare:Va rog frumos sa-mi calculati toate genurile de pensii tinand cont ca am ani lucrati in grupa a II-a.Doresc sa stiu cand ma pot pensiona. Va multumesc.
Re: Calcul pensii
Scris de: la pensie la data: 04/28/2016 7:47am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca, in data de 09 mai 2029 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani
Pentru stagiul de cotizare de 19 ani si 7 luni lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 4 an si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si realizati un stagiu total de cotizare de 32 ani si 11 luni.
Pentru stagiul de 19 ani lucrat in gr II asimilat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani adica in data de 09 mai 2025 daca pana atunci va completati stagiul de cotizare cu 2 ani si 1 luna si realizati stagiul complet de cotizare.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 9 % la varsta de 60 ani daca pana atunci va completati stagiul de cotizare cu 3 ani si 5 luni si realizati stagiul complet de cotizare fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata, nediminuata, dupa varsta de 60 ani, deoarece pentru aceasta trebuie sa aveti stagiul de cotizare de 43 ani, fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar, iar dv va lipsesc 11 ani si 5 luni.
Scris de: Petre Eugen la data: 02/11/2021 6:38am
la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca, in data de 09 mai 2029 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani
Pentru stagiul de cotizare de 19 ani si 7 luni lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 4 an si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si realizati un stagiu total de cotizare de 32 ani si 11 luni.
Pentru stagiul de 19 ani lucrat in gr II asimilat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani adica in data de 09 mai 2025 daca pana atunci va completati stagiul de cotizare cu 2 ani si 1 luna si realizati stagiul complet de cotizare.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 9 % la varsta de 60 ani daca pana atunci va completati stagiul de cotizare cu 3 ani si 5 luni si realizati stagiul complet de cotizare fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata, nediminuata, dupa varsta de 60 ani, deoarece pentru aceasta trebuie sa aveti stagiul de cotizare de 43 ani, fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar, iar dv va lipsesc 11 ani si 5 luni.

Buna ziua, va rog frumos sa-mi refaceti calculul iesirii la pensie coform Lg 215/2019 . Va multumesc anticipat.
Scris de: la pensie la data: 02/12/2021 4:13am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca, in data de 09 mai 2029 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 aniPentru stagiul de cotizare de 19 ani si 7 luni lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 4 an si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si realizati un stagiu total de cotizare de 32 ani si 11 luni.Pentru stagiul de 19 ani intregi lucrat in gr II asimilata cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 6 ani si 4 luni si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 58 ani si 8 luni adica in data de 09 ianuarie 2023 daca atunci aveti realizat stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1