Subiect "Perioada practicant" Deschis de vasile la data: 04/29/2016 3:35am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Perioada practicant
Scris de: vasile la data: 04/29/2016 3:35am
Gen:M
Data nasterii:04.02.2016
Stagiul de cotizare:34
Alte date:
Intrebare:In anul 1982 timp de 11 luni,am lucrat ca si practicant intrun sector cu activitate de grupa I de munca. As vrea sa stiu daca aceasta perioada se va lua in calcul la reducerea varstei de pensionare.
Intreb aceasta intrucat la firma respectiva in cartea de munca este specificata o perioada de lucru in grupa I care nu cuprinde aceste 11 luni
Re: Perioada practicant
Scris de: la pensie la data: 05/02/2016 7:42am
Situatia dv este neclara deoarece :
- Data de nastere este gresita. In general consideram de neiertat sa gresiti propria data de nastere .
In cazul dv era important sa stim varsta dv in perioada in discutie deoarece legislatia muncii din diverse perioade interzicea minorilor ()sub 16 sau 18 ani) sa efectueze munci in conditii grele si deci in locuri de munca incadrate in gr I de munca.
- Nu ati precizat ce fel de practicant ati fost in acea perioada adica daca in acea perioada ati fost elev al unei scoli profesionale pentru a beneficia de prevederile Deciziei ICCJ 18/2015
- Pentru a beneficia de incadrarea in grupele de munca locurile de munca trebuiau nominalizate in documentatia depusa de angajatori in vederea la Casa de pensii si avem mari rezerve ca locurile de munca de practicant au fost nominalizate de angajator in aceasta documentatie.
Scris de: VASILE la data: 05/03/2016 6:02am
Gen:M
Data nasterii:04.02.1961
Stagiul de cotizare:34
Alte date:
iMI CER SCUZE PENTRU ACEASTA SITUATIE JENANTA DAR NU IMI DAU SEAMA CUM S-A AJUNS LA ACEASTA.DATA DE NASTERE ESTE 04.02.1961.sPER CA PUTETI IERTA
VARSTA DEPRE CARWE VORBIM ESTE 21 ANI
DUPA FINALIZAREA LICEULUI IN ANUL 1980 AM FOST INCADRAT PRN REPARTITIE LA IUC GRIVITA ROSIE IN MESERIA DE PRACTICANT TEHNICI SI TEHNOLOGII NUCLEARE(CONTROLUL SUDURILOR CU RADIATII X SI GAMA).DUPA 2 SAPTAMANI AM FOST INCORPORAT PENTRU STAGIUL MILITAR SI M-AM REANGAJAT IN APRILIE 1982 LA ACEIASI FIRMA ,LA ACELASI LOC DE MUNCA UNDE AM LUCRAT PANA IN 1988.PERIOADA DIN APRILIE 1982 SI PANA IN MARTIE 1983 AM FOST INCADRAT CA SI PRACTICANT SAU MUNCITOR CU CATEGORIA 1 B,APOI DIN MARTIE 1982 PANA IN FEBRUARIE 1988 AM FOST INCADRAT CA MUNCITOR CALIFICAT .ACEASTA PERIOADA MI-A FOST RECUNOSCUTA CA LUCRU IN LOC DE MUNCA DE GRUPA I.PERIOADA DIN APRILIE 1982 SI PANA IN MARTIE 1983 NU A FOST RECUNOSCUTA .ESTE CORECT?
Scris de: la pensie la data: 05/03/2016 10:09am
Nu putem sa apreciem corectitudinea acestei hotarari deoarece nu avem informatiile necesare.
Pentru a fi incadrat in grupa I de munca asa cum am precizat anterior conducerea intreprinderii, impreuna cu sindicatele, trebuiau sa nominalizeze postul in care ati fost incadrat (practicant) in documentatia depusa la Casa de pensii pentru incadrarea in grupele de munca.
Pentru a fi incadrat in grupa I de munca asa cum prevede punctul 7 din Ordinul 50/1990 al Ministrului Sanatatii si al Ministrului Familiei si Ocrotirii Sociale, trebuia sa lucrati, zilnic, efectiv, in conditii de gr I de munca (controlul sudurilor cu radiatii X) in proportie de minim 50 %.
Noi presupunem ca aici este problema dv adica sindicatele impreuna cu conducerea intreprinderii au considerat ca practicantii nu lucreaza minim 50 % din programul zilnic in conditii de grupa I de munca si nu au nominalizat acest post in documentatia depusa la Casa de pensii.
Deci daca insistati sa vi se recunoasca aceasta perioada verificati daca postul de practicant a fost nominalizata in documentatia de incadrare in grupa I de munca. Daca a fost nominalizata cereti adeverinta pentru grupa de munca. Daca nu a fost nominalizata situatia se complica deoarece nu mai puteti obtine acest drept decat deschizand o actiune in justitie impotriva intreprinderii. Daca veti obtine o hotarare a instantei favorabila apare o alta problema in sensul ca hotararea nu va fi acceptata de Casa de pensii pentruca intreprinderea nu a platit contributie pentru pensie corespunzatoare grupei I de munca pentru acest post.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1