Subiect "perioada lucrata intre depunere dosar si comunicare decizie" Deschis de Deak Maria la data: 04/29/2016 5:29am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
perioada lucrata intre depunere dosar si comunicare decizie
Scris de: Deak Maria la data: 04/29/2016 5:29am
Gen:feminin
Data nasterii:06 ianuarie 1956
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Buna ziua,

1 - In data de 9 mai 2016 voi depune dosarul pentru pensionare la limita de varsta; intre data depunerii dosarului si data comunicarii deciziei, se poate desfasura activitatea in continuare in baza aceluiasi CIM?

2 -Plata primei pensii se poate face direct in cont bancar ( nu prin mandat postal), daca la depunerea dosarului de pensionare solicit acest lucru?

3 - Daca lipsesc o perioada mai indelungata ( 6 - 9 luni ) de la domiciliu, este obligatoriu sa las procura notariala unei alte persoane pentru inmanarea cuponului de pensie care vine prin posta?

Va multumesc
Re: perioada lucrata intre depunere dosar si comunicare decizie
Scris de: la pensie la data: 05/02/2016 8:03am
1 Intrebarea dv face parte din legislatia muncii.
Conform art 56 alin (1) litera c) din legea 53/2003, Codul muncii, angajatorul are dreptul sa declare incetarea de drept a contractului dv de munca la implinirea varstei standard de pensionare care in cazul dv este de 60 ani si 4 luni daca aveti stagiul minim de cotizare de 15 ani. Pentru a lucra in continuare dupa declararea incetarii de drept a contractului dv de munca angajatorul trebuie sa fie de acord cu incheierea unui alt contract de munca.
2 Daca prin cererea de pensionare optati pentru plata pensiei intr-un cont bancar aceasta palata se face inca de la prima pensie primita.
3 Sistarea platii pensiei din cauza neridicarii cuponului de pensie a fost declarata ilegala insa Casa de pensii mentine o anumita ambiguitate in aceasta privinta. Va sfatuim sa adresati aceasta intrebare direct Casei teritoriale de pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1