Subiect "cand pot să depun dosarul de pesionare" Deschis de silvia la data: 05/03/2016 4:52pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cand pot să depun dosarul de pesionare
Scris de: silvia la data: 05/03/2016 4:52pm
Gen:F
Data nasterii:[03][09][1962]

Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Când mă pot pensiona, având următoarele perioade lucrate:
-11ani gr.I 100%
- 6ani 3 luni conditii speciale(tot gr I)
- 3ani 6 luni gr.II 100%
- 8 luni somaj cu vechime
- 2ani 2 luni contract de asigurări sociale (la zi)
Re: cand pot să depun dosarul de pesionare
Scris de: la pensie la data: 05/04/2016 6:06am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 03 ianuarie 2025 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 10 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul dv in grupa I a fost echivalate cu grupa “conditii speciale”
Stagiul de cotizare in gr II a fost asimilat cu conditii deosebite.
Pentru stagiil de 11 ani in gr I, 6 ani si 3 luni in conditii speciale si 3 ani si 6 luni in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 9 ani si 3 luni care se adauga la stagiul de cotizare cumulat cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada de somaj si stagiul de cotizare realizat prin contract de asigurare sociala si realizati un stagiu total de 32 ani si 10 luni. Realizand stagiul complet de cotizare nu trebuie sa mai continuati contractul de asigurare sociala daca stagiile de cotizare prezentate mai sus au fost calculate corect
Pentru stagiile de 17 ani si 3 luni in conditii speciale si 3 ani si 6 luni in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 8 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 53 ani si 10 luni adica in 03 iulie 2016.
rein pentru o lămurire
Scris de: silvia la data: 05/17/2016 5:54am
Mulțumesc pentru răspuns!
Am fost la casa de pensii pentru verificarea dosarului si mi s-a spus că pentru cei 3 ani si 6 luni in grupa II-100% nu mai beneficiez de reducerea de 9 luni la stagiul de cotizare conform ultimelor modificări legislative, deci ar trebui să mai cotizez încă 9 luni. Până la urmă, eu după care lege mă pensionez, că nu mai inteleg , vă rog mult să mă lămuriți dumneavoastră. Mulțumesc anticipat!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1