Subiect "Pensie invaliditate" Deschis de Andrei Daniela la data: 05/10/2016 9:44am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie invaliditate
Scris de: Andrei Daniela la data: 05/10/2016 9:44am
Gen:F
Data nasterii:August 1964
Stagiul de cotizare:14 ani si 3 luni
Alte date:gradul 3
Intrebare:Sunt pensionata pe caz de boala gradul 3 din 2009 august,am 14 ani si 3 luni lucraţi,am pensia de 400 lei si nu am mai lucrat de cand sunt pensionata. Va rog sa-mi spune-ti cati ani trebuie sa mai platesc din mâna si daca se poate,ca sa mi se mareasca si mie pensia,cand se maresc toate pensiile? Va multumesc mult
Re: Pensie invaliditate
Scris de: la pensie la data: 05/11/2016 3:56am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in luna aprilie 2027 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare de 33 ani si 9 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Dumneavoastra primiti o pensie minima garantata compusa din o pensie calculata pentru stagiul de cotizare realizat, care este mai mica de 400 lei, care se completeaza pana la acesta suma cu o indemnizatie sociala.
In cazul dv putem sa facem urmatoarele precizari :
- Pensia dv calculata pentru stagiul de cotizare realizat creste odata cu cresterea valorii punctului de pensie dar daca aceasta ramane mai mica decat pensia minima garantata veti beneficia de marirea pensiei numai cand se va mari pensia minima garantata.
- Nu este recomandabila completarea stagiului de cotizare prin contract de asigurare sociala cu Casa de pensii pentruca avantajul unui astfel de contract este mai mic decat daca ati depune banii la o banca. In plus recalcularea pensiei se face atunci cand realizati varsta standard de pensionare de 62 ani si 8 luni.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1