Subiect "pensie la limita de varsta in temei legal, nu anticipat" Deschis de Daniela la data: 05/11/2016 3:35am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie la limita de varsta in temei legal, nu anticipat
Scris de: Daniela la data: 05/11/2016 3:35am
Gen:F
Data nasterii:01.06.1956
Stagiul de cotizare: la 01.08.2016 = 41 ani, fara grupe
Alte date: in aceeasi unitate de lucru de la 01.08.1975, domiciliul in Lugoj, Timis de 38 de ani
Intrebare: Rog sa ma ajutati cu un calcul si sa imi spuneti, va rog, cand pot sa ies la pensie la limita de varsta in temei legal, nu anticipat. Doresc sa imi pastrez locul de munca si sitiu ca daca te pensionezi anticipat nu mai poti fi angajat pana la atingerea varstei de pensionare. Din calculul simplu imi reiese 01.11.2016, dar vreau sa atentionez ca am deja lucrati efectiv, fara grupa, 40 ani si 10 luni. Astept raspunsul dumneavoastra. Mii de multumiri, o zi superba va doresc din suflet.
Re: pensie la limita de varsta in temei legal, nu anticipat
Scris de: la pensie la data: 05/11/2016 6:21am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 01 noiembrie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata.
Daca cereti pensie anticipata si incetati activitatea la primirea deciziei de pensie anticipata sau mai tarziu pana la incetarea activitatii pensia anticipata se considera suspendata si se pune in plata la depunerea la casa de pensii a dovezii de incetarea activitatii.
Daca pe perioada cat beneficiati de pensie anticipata vreti sa va angajati puteti sa o faceti facand cerere de suspendarea pensiei anticipate de la data angajarii.
Conform art 65 alin (5) din legea pensiilor 263/2010. Persoanele care au locuit cel putin 30 ani in zonele afectate de poluare remanenta datorita extractiei si prelucrarii minereurilor neferoase cu continut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, flor, clor, respectiv Baia Mare,Copsa Mica si Zlatna, pe o raza de 8 Km in jurul acestor localitati, beneficiaza de pensie anticipata partiala fara diminuare cu reducerea varstei standard de pensionare de 2 ani .
Analizand aceste prevederi constatati ca dv nu beneficiati de acestea.
Scris de: Daniela la data: 05/11/2016 7:16am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Multumesc mult pentru raspuns. Atunci nu prea vad rostul depunerii cererii de pensie anticipata si apoi suspendarea ei pentru 6 luni pana in noiembrie cand ma pot pensiona pe drept, tot atunci sa ma lichidez si reangajez la acelasi loc de munca si sa primesc si pensia cuvenita si salar, nu? E corect ce spun? Am inteles bine? Multumesc din nou!
Scris de: la pensie la data: 05/12/2016 2:06am
E corect cum ganditi. In raspunsul dat anterior noi nu am prezentat cum consideram ca este bine ci care sunt prevederile legale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1