Subiect "rugaminte lamurire pensie limita de varsta si concediu de odihna" Deschis de dumitru pena la data: 05/11/2016 7:20am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
rugaminte lamurire pensie limita de varsta si concediu de odihna
Scris de: dumitru pena la data: 05/11/2016 7:20am
Gen:F
Data nasterii:17.02.1956
Stagiul de cotizare:25 ANI
Alte date:FUNCTIE ingrijitor I, G, gradatie 5, salariul de incadrare pe luna aprilie 2016 1352lei, lucrez intr un liceu, salariu net 999
Intrebare: la 60 de ani si 4 luni ies la pensie adica la 1 iunie...asa mi s a spus..eu mai am dreptul la concediu de odihna inainte de pensionare?daca da in ce conditii?daca nu, dupa 1 iunie, pana la sosirea deciziei mai pot ramane sa lucrez?in ce conditii? va multumesc foarte mult!
Re: rugaminte lamurire pensie limita de varsta si concediu de odihna
Scris de: la pensie la data: 05/12/2016 2:52am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 17 iunie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Restul intrebarilor apartin de legislatia muncii iar raspunsurile noastre la acestea sunt :
Aveti dreptul la concediu de odihna pe anul 2016 corespunzator perioadei lucrate pana la iesirea la pensie.
Acest concediu de odihna il puteti efectua pana la incetarea activitatii iar daca nu l-ati efectuat sau l-ati efectuat partial se compenseaza in bani la lichidare.
Aveti dreptul sa lucrati in continuare, cu acordul angajatorului, dupa depunerea dosarului de pensie pentru limita de varsta, insa dupa data de 17 iunie 2016 contractul dv de munca inceteaza de drept conform art 56 alin (1) litera c) din legea 53/2003, Codul muncii. Pentru a putea lucra in continuare dupa 17 iunie 2016 angajatorul trebuie sa va incheie un nou contract de munca.
Re: rugaminte lamurire pensie limita de varsta si concediu de odihna
Scris de: costina coicea la data: 05/12/2016 5:57am
Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: multumesc foarte mult!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1