Subiect "grupa de munca" Deschis de popescu la data: 05/11/2016 10:52am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
grupa de munca
Scris de: popescu la data: 05/11/2016 10:52am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:am lucrat 7 ani la intreprinderea miniera Baita Bihor ifronist si am primit spor R (radioactivitate) si grupa a II a de munca,colegii mei care sunt pensionati au primit grupa I si au lucrat cu mine pe utilaj,am citit un articol din lege ca cei care au lucrat ca si incarcatori sau transportatori material radioactiv sunt incadrati in zona a II de risc.Ce demersuri trebuie sa fac sa primesc grupa I de munca
Re: grupa de munca
Scris de: la pensie la data: 05/12/2016 7:37am
Incadrarea locurilor de munca in grupa I si II de munca inainte de 01 aprilie 2001 s-a facut astfel.
- Prin Ordinul Ministerelui Sanatatii si Ministerului Muncii si Ocrotirii Sociale nr 50/1990 anexa 1 sau stabilit activitatile care pot fi incadrate in grupa I de munca iar in anexa 2 sau stabilit activitatile care pot fi incadrate in grupa II de munca.
- Angajatorii care au avut asemenea activitati trebuiau sa intocmeasca o documentatie printre care liste cu nominalizarea locurilor de munca ce presteaza aceste activitati in grupa I si II de munca, cu determinari de noxe si dupa obtinerea avizelor necesare sa o predea la Casa de pensii.
Deci dv ar trebui sa verificati daca locul dv de munca este nominalizat in lista locurilor de munca in gr I sau in gr II de munca
Daca aveti cunostinta de colegi ai dv care au fost incadrati in aceleasi locuri de munca si au fost nominalizati in lista locurilor de munca in gr I iar dv in gr II puteti sa cereti angajatorului sa va incadreze la fel cu colegii dv si daca refuza puteti deschide o actiune in justitie (la tribunal) impotriva angajatorului. Cereti ajutorul unui avocat specializat in legislatia muncii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1