Subiect "Pensie grad 2" Deschis de Opris la data: 05/13/2016 1:56pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie grad 2
Scris de: Opris la data: 05/13/2016 1:56pm
Gen:F
Data nasterii:1962
Stagiul de cotizare:29
Alte date:
Intrebare:Mai am aprox 5 ani pana la pensia de limia de varsta! Mi sa propus pensionarea pe caz de boala la grad 2! As vrea sa stiu aprox valoarea ei care o sa fie! Sunt ingrijitoare la o gradinita de stat dar cred ca am ajuns la capatul puterilor! Conteaza medicul expert de punctaj face sau ce grad ma incadreaza? Multumesc si astept raspuns!
Pensie grad 2
Scris de: Opris la data: 05/13/2016 2:04pm
Data nasterii:1962
Stagiul de cotizare:29
Alte date:
Intrebare:Mai am aprox 5 ani pana la pensia de limia de varsta! Mi sa propus pensionarea pe caz de boala la grad 2! As vrea sa stiu aprox valoarea ei care o sa fie! Sunt ingrijitoare la o gradinita de stat dar cred ca am ajuns la capatul puterilor! Conteaza medicul expert de punctaj face sau ce grad ma incadreaza? Multumesc si astept raspuns!E normal sa iau o pensie de 400 de lei de ex ...exact cu un amic care are 13 ani in total de vechime? Adica o sa fie o diferenta intre noi? specific ca si el a lucrat tot cu mine dar doar 13 ani ..alta vechime numai are!
Re: Pensie grad 2
Scris de: la pensie la data: 05/15/2016 9:15am
Nu va putem calcula exact varsta iesirii la pensie pentru limita de varsta pentruca ati dat decat anul de nastere.
Nu confirmam faptul ca mai aveti aproximativ 5 ani pana la pensia pentru limita de varsta. Noi apreciem ca mai aveti aproximativ 8 ani pana la pensia pentru limita de varsta.
Pensia dv de invaliditate depinde de gradul de invaliditate deoarece pentru gradul III de invaliditate nu vi se acorda stagiu potential si punctaj suplimentar. Acest puctaj suplimentar este mai mare in cazul gradului de invaliditate I fata de gradul fe invaliditate II.
Nu putem aprecia pensia dv de invaliditate deoarece aceasta depinde de salariile (veniturile) realizate de dv pe perioada in care ati lucrat.
Din aceiasi cauza nu puteti face comparatie nici cu amicul dv decat in cazul in care ati obtinut aceleasi salarii sau in cazul in care pensia dv calculata este mai mica de 400 lei si indepliniti conditiile de acordare a indemnizatiei sociale de completarea pensiei pana la valoarea pensiei minime garantate care acum este de 400 lei pe care amicul dv le-a indeplinit.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1