Subiect "pensie anticipata" Deschis de Lukacs Olimpia la data: 05/16/2016 5:15am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: Lukacs Olimpia la data: 05/16/2016 5:15am
Gen:F
Data nasterii;1958.11. 06
Stagiul de cotizare:30 ani si trei luni
Alte date:pensie de boala din01 06 2007
Intrebare:Buna ziua. Daca binevoiti sa-mi raspundeti la urmatoarele;sunt in pensie de boala din 01 06 2oo7 pensie de gradul 3.Imi lipseste un an din vechime pentru a nu mai trebui anual sa ma prezint la comisia medicala .Daca m-as angaja cu contract de 4 ore atunci anul viitor tot trebuie sa merg la comisie s-au se ia in calcul si aceasta vechime . Dupa legea actuala daca ai vechimea necesara cu 5 ani inainte de pensionare nu trebuie sa mai mergi la comisia medicala! Cu multumiri
Re: pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 05/16/2016 7:51am
Scutirea de revizuire periodica a capacitatii de munca in conditiile art 79 alin (1) litera c) din legea pensiilor 263/2010 se face de catre Comisia de Expertiza a Capacitatii de Munca, de pe langa Casa teritoriala de pensii, se face conform prevederilor legii pensiilor 263/2010 si a normelor de aplicare a acesteia precum si de Instructiuni interne stabilite prin hotarari de guvern.
Conform prevederilor legii pensiilor 263/2010 si a normelor de aplicare ale acesteia puteti beneficia de scutirea de revizia periodica a capacitatii de munca daca va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare, prin angajare cu contract de munca cu jumatate de norma. Insa va sfatuim sa mergeti la comisia de expertiza a capacitatii de munca, cea care va acorda aceasta scutire, daca in instructiunile interne nu este o prevedere contrara.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1