Subiect "calcul pensie anticipata" Deschis de afloarei lidia la data: 05/16/2016 6:33am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie anticipata
Scris de: afloarei lidia la data: 05/16/2016 6:33am
Gen:F
Data nasterii:01.10.1959
Stagiul de cotizare:330 luni
Alte date:52 luni grupa I de munca si 19 luni grupa a IIa de munca
Intrebare:va rog sa-mi spuneti ce valoare ar avea pensia anticipata pe care as pute sa o primesc daca depun dosarul de pensie la 01.08.2016 si conform veniturilor introduse in programul gratuit;mentionez ca nu am luatin calcul lunile de grupa I si II in aceste venituri introduse in program.Rog suport si multumesc anticipat,
Re: calcul pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 05/16/2016 8:57am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 01 mai 2021 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 7 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 7 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul dv in grupa I a fost echivalate cu grupa “conditii speciale”
Stagiul dv in grupa II a fost echivalate cu grupa “conditii deosebite”
Pentru stagiile de 4 ani si 4 luni in gr I si 1 an si 7 luni in gr II beneficiati de stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 2 ani si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 29 ani si 9 luni.
Pentru stagiile de 4 ani in conditii speciale si 1 an in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani si 7 luni adica in data de 01 mai 2019 daca pana atunci va completati stagiul de cotizare cu 1 an si 10 luni si realizati stagiul complet de cotizare
Nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala in 01 august 2016 ci in data in care realizati stagiul complet de cotizare de 31 ani si 7 luni (379 luni) inclusiv stagiul de cotizare aferent pentru stagiile in grupele de munca.

Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii
1 - Nu ati introdus sporul de vechime care se acorda automat si care trebuie introdus asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect este urmatorul spor de vechime
Intre iunie 1983 - mai 1985 3 %
Intre iunie 1985 - mai 1990 6 %
Intre iunie 1990 - mai 1992 9 %
2 Nu ati introdus punctajul suplimentar pentru stagiile in grupele de munca
Acest punctaj il putem calcula noi dupa ce introduceti sporurile indicate de noi la punctul 1 si reveniti si ne comunicati perioadele lucrate in grupele de munca sub forma :
- stagiul lucrat in gr I intre zi/luna/an pana in zi/luna/an
- stagiul lucrat in gr II intre zi/luna/an pana in zi/luna/an
Dupa ce va vom calcula punctajul suplimentar in grupele de munca va vom da si alte indicatii privind calculul pensiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1