Subiect "lamurire" Deschis de silvia la data: 05/17/2016 12:30pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
lamurire
Scris de: silvia la data: 05/17/2016 12:30pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
-Mulțumesc pentru răspunsul primit anterior dar azi mi s-a spus la casa de pensii că pentru 3 ani si 6 luni lucrări in grupa II-100% nu primesc 9 luni reducere la stagiul de cotizare asa cum credeam.Sunt reglementate in vreo lege si perioadele mai mici de 6 ani lucate in grupa II?
Re: lamurire
Scris de: la pensie la data: 05/18/2016 2:40am
Pentru stagiul de cotizare de 3 ani si 6 luni lucrat in gr II vi se acorda un stagiu de cotizare aferent de 9 luni conform art 16 din legea pensiilor 3/1977 pentruca dv aveti lucrat in grupele I si II de munca inainte de 01 aprilie 2001 un stagiu mai mare de 5 ani (11 ani in gr I si 3 ani in gr II, daca am inteles corect datele furnizate de dv).
Reglementarile legale in sprijinul afirmatiei noastre sunt:
- art 16 din legea pensiilor 3/1977 in vigoare in perioada lucrata in grupele I si II de munca care are urmatorul continut :
”Persoanele care au lucrat cel putin 5 ani in grupele I si II de munca au dreptul sa li se ia in calculul vechimii in munca, pentru fiecare an lucrat in aceste grupe: un an si 6 luni pentru grupa I sau un an si trei luni pentru grupa II”
- art 16 din legea pensiilor 263/2010in vigoare in prezent
Constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii ”Vechimea in munca recunoscuta pentru stabilirea pensiilor pana la data de 01 aprilie 2001 (adica in cazul dv legea 3/1977).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1