Subiect "reangajare" Deschis de Butu Radu la data: 05/18/2016 2:19am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reangajare
Scris de: Butu Radu la data: 05/18/2016 2:19am
Gen:M
Data nasterii:1955
Stagiul de cotizare:31ani +4studii sup
Alte date:13 si 1 luna gr.1 inscrisi in cartea de munca.
Intrebare:dupa depunerea dosarului de pensionare pot incheia alt contract de munca?
Re: reangajare
Scris de: la pensie la data: 05/18/2016 2:55am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in anul 2020 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale” . Pentru stagiul de cotizare lucrat in gr I de munca trebuie sa depuneti la dosarul de pensie adeverinta eliberata de angajator care sa dovedeasca acest stagiu.
Pentru stagiul de 13 ani in gr I aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 6 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare si realizati un stagiu total de 41 ani si 6 luni.
Pentru stagiul de 13 ani lucrat in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 6 ani si 6 luni si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Conform art 56 alin (1) litera c) din legea 53/2003, Codul muncii, angajatorul are dreptul sa declare incetarea de drept a contractului dv de munca la implinirea varstei standard de pensionare sau la primirea deciziei de pensionare cu pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pentru stagii in grupele de munca. Daca este de acord cu incheierea unui contract de munca angajatorul o poate face dupa incetarea de drept a vechiului contract de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1