Subiect "calcul pensie" Deschis de iris iris la data: 05/25/2016 10:05am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: iris iris la data: 05/25/2016 10:05am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna seara,va rog mult sa-mi spuneti cum imtroduc sumele de luat in calcul repectiv programul converteste singur moneda veche cu cea noua?//...am reusit sa lucrez cu progrmul de aici , a, imtrodus sumele dupa lista de sume primite de la casa de pensii si totusi punctajul obtinut aici e triplu fata de cel calculat ca casa de pensii, multumesc mult
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 05/26/2016 8:47am
Ne bucuram ca pana la urma ati reusit sa intrati in program.
Am verificat in datele introduse in program si avem urmatoarele observatii:
1 Eroarea principala care a denaturat major rezultatul este faptul ca in perioada ianuarie - iunie 1989 ati selectat codul ”O” destinat salariilor orare si ati introdus salariul tarifar lunar in coloana salarii orare.
Deci in aceasta perioada fie selectati codul ”O” si introduceti salarii tarifare orare fie selectati codul ”L” si introduceti salarii tarifare lunare
2 - Nu ati introdus sporul de vechime care se acorda automat si care trebuie introdus asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect este urmatorul spor de vechime
Intre august 1981 - august 1983 3 %
Intre septembrie 1983 - iulie 1986 6 %
Intre august 1986 - iulie 1991 9 %
Intre august 1991 - martie 1992 12 %
Daca in perioadele respective mai aveti si spor pentru orele de noapte lucrate pe grafic cumulati cele doua sporuri si le introduceti in coloana sporuri in %.
3 Programul de calcul a fost conceput pe perioada legii pensiilor 19/2000 si pentru calculul punctajului mediu al pensiei in cazul dv foloseste stagiul complet de cotizare de 30 ani care da o eroare de cca + 1 %. Pentru un calcul corect faceti dv corectia calculand punctajul mediu al pensiei impartind punctajul total realizat la stagiul complet de cotizare de 30 ani si 3 luni (30,25)
Ex 43/30,25 = 1,42148 puncte
4 -Conform legii pensiilor aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta incepand cu 07 ianuarie 2016
Daca ati iesit la pensie in anul 2015 rezultatul iesit din calculul de la punctul 3 trebuie sa-l inmultiti cu indicele de corectie 1,07 iar daca ati iesit la pensie in anul 2016 rezultatul iesit din calculul de la punctul 3 trebuie sa-l inmultiti cu indicele de corectie 1,09 .
Puteti vizualiza punctajele anuale calculate de program facand click pe butonul ”Datele introduse” existent pe oricare pagina anuala de date.
Scris de: iris iris la data: 05/27/2016 8:58am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: multumesc mult, nu stiu sa fi introdus altceva decat lunar, multumesc pt indicatiile privind sporul de noapte, pacat ca nu am putut salva datele introduse pt a remedia...mai am o intrebare daca puteti sa-mi raspundeti, orele lucrate in sarbatori legale si sambete si duminici platite dublu se iau in considerare cu adeverinta de la angajator?[1993-1988} iar salariul de merit[1994,2003,2006,2009} cu adeverinta se ia in considerare?.....multumesc mult!
Scris de: la pensie la data: 05/30/2016 4:29am
Credem ca ne-am inselat crezand ca ati depasit dificultatile intrarii in programele deschise de dv anterior.
Datele introduse in programele introduse de dv anterior nu sunt pierdute ele sunt salvate si nu va ramane decat sa le accesati. Pentru a le accesa va dam mai jos cateva indrumari :
Procedurile de intrare in contul pentru utilizarea programului de calcul sunt urmatoarele :
Deschiderea unui cont nou se face prin butonul ”Logare” care se afla in dreapta sus a tuturor paginilor de pe site
1. Cei care deschid un cont nou, in pagina de logare apasa pe “Inregistrare/Cont Nou” si merg in alta pagina in care completeaza :
- Adresa de Email
- Parola
- Confirmati Parola
Apasa pe “Inregistrare”
Aici se pot face erori numai de scriere a adresei de Email sau diferente intre cele doua casete pentru parola
2.Cei care au deja cont, in pagina de logare completeaza :
- Adresa de Email
- Parola
Apasa pe “Logati-va”
Aici se pot face erori de scriere a adresei de Email, de scriere a parolei sau apasarea gresita pe “Inregistrare”
Puteti cere parola numai daca aveti cont deschis anterior si vi se trimite pe adresa de Email scrisa la deschiderea contului
Pentru o utilizare corecta a programului cititi indrumarile date de noi pe site si cu multa atentie cele de la paginile de la adresele :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Deasemeni este util sa cititi si indrumarile date de noi pe pagina principala dupa titlul
” Logati-va pentru calcul pensie”
Dupa intrarea in program la prima pagina completati datele personale ignorand casetele cu punctaje suplimentare dupa care apasati pe butonul ”Continua”
Astfel intrati in paginile anuale de date unde lunar selectati codul ”L” si introduceti salariile tarifare lunare din carnetul de munca.

Pentru a va lamuri in privinta bazei de calcul a punctajului pensiei cititi informatiile date de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
In cazurile punctuale indicate de dv va precizam :
-Veniturile castigate de dv in perioadele lucrate sambata si duminica si in sarbatorile legale nu intra in baza de calcul inainte de 01 aprilie 2001 si deci nu sunt luate in calcul nici daca prezentati adeverinta. Acestea intra in baza de calcul in perioada dupa 01 aprilie 2001 si se iau in calculul punctajului pensiei si fara a prezenta adeverinta.
- Salariul de merit intra in baza de calcul a punctajului pensiei si inainte si dupa 01 apprilie 2001 si se iau in calcul in perioada inainte de 01 aprilie 2001 daca prezentati adeverinta iar in perioada dupa 01 aprilie 2001 se iau in calcul si fara a prezenta adeverinta.
Scris de: iris iris la data: 05/30/2016 8:31am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:multumesc frumos , stiu toti pasii de logare de introducere de date si m-ati lamurit si cu sporurile voiam doar sa stiu unde accesez datele deja introduse , eu am introdus pana la capat iar acum trebuie sa o iau de la inceput , ma gandeam ca se salvasera undeva datele introduse, poate imi dati d-stra linkul ca eu nu gasesc in nici un cont deschis pe mailul meu, multumesc
Scris de: la pensie la data: 05/31/2016 2:51am
Pe fiecare pagina de date exista un buton ” Datele introduse”. Daca faceti click pe acest buton intrati intr-o pagina cu un tabel in care sunt toate datele introduse de dv si in plus.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1