Subiect "pensie de invaliditate" Deschis de Muresan Monica la data: 05/25/2016 3:15pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie de invaliditate
Scris de: Muresan Monica la data: 05/25/2016 3:15pm
Gen:feminin
Data nasterii:25.05.1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:In data de 1.10.2006 am intrat in pensie de invaliditate gradul III cu un stagiu de cotizare de 28 ani pana la acea data,iar de la acea data am lucrat in continuare pana in prezent in regim de 4 ore.
Intrebarea este daca conf. legii 263 art.79 aliniatul 1 punctul c pot sa nu mai fiu supusa revizuirii medicale pentru pensie de invaliditate ?
Re: pensie de invaliditate
Scris de: la pensie la data: 05/26/2016 9:46am
Conform prevederilor legii pensiilor 263/2010 si a normelor de aplicare ale acesteia puteti beneficia de scutirea de revizia periodica a capacitatii de munca deoarece va-ti completati stagiul de cotizare, prin angajare cu contract de munca cu jumatate de norma si ati realizat stagiul complet de cotizare,.
Insa scutirea de revizuire periodica a capacitatii de munca in conditiile art 79 alin (1) litera c) din legea pensiilor 263/2010 se face de catre Comisia de Expertiza a Capacitatii de Munca, de pe langa Casa teritoriala de pensii conform prevederilor legii pensiilor 263/2010 si a normelor de aplicare a acesteia precum si a unor instructiuni interne stabilite prin hotarari de guvern pe care noi nu le cunoastem.
Deci va sfatuim sa mergeti la Comisia de Expertiza a Capacitatii de Munca, cea care va acorda aceasta scutire si sa intrebati daca in instructiunile interne nu este o prevedere contrara.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1