Subiect "reducerea varstei de pensionare pentru munca in grupa 1 de munca" Deschis de Radulescu Viorel la data: 05/26/2016 7:24am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reducerea varstei de pensionare pentru munca in grupa 1 de munca
Scris de: Radulescu Viorel la data: 05/26/2016 7:24am
Gen:masculin
Data nasterii:1955
Stagiul de cotizare:22 de ani
Alte date:
facultate absolvita, cursuri de zi , durata 5 ani
stagiu militar satisfacut, 1 an si jumatate
Intrebare:
Am aproape 62 de ani.
Un stagiu de cotizare de 22 de ani. Nu mai am perspective de angajare.

Am lucrat in grupa 1 de munca (turnatorie)6 ani.
Pot beneficia de 3 ani reducere a varstei de pensionare (3 ani aferenti pentru cei 6 ani).
Adica ma pot pensiona la 62 de ani ? Pe siteul dvs scrie ca ma pot pensiona anticipat doar cu un stagiu de 35 de ani de munca.

Ce se poate face in acest caz?
Re: reducerea varstei de pensionare pentru munca in grupa 1 de munca
Scris de: la pensie la data: 05/27/2016 2:34am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de 6 ani in gr I aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 3 ani care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile de cotizare asimilate pentru studii universitare si stagiul militar si realizati un stagiu de cotizare total de 31 ani si 6 luni.
Pentru stagiul de 6 ani lucrat in conditii speciale nu puteti beneficia de reducerea varstei standard de pensionare deoarece nu aveti indeplinit stagiul complet de cotizare de 35 ani (va lipsesc 3 ani si 6 luni) si daca nu mai aveti si alte stagii de cotizare nu puteti realiza stagiul complet de cotizare pana la varsta de 65 ani.
Nu puteti beneficia nici de pensie anticipata partiala, diminuata, din aceiasi cauza a neindeplinirii stagiului complet de cotizare.
Nu puteti beneficia nici de pensie anticipata, nediminuata, deoarece pentru aceasta trebuie sa aveti stagiul total de cotizare de 43 ani (va lipsesc 11 ani si 6 luni)
Scris de: Radulescu Viorel la data: 06/09/2016 7:52am
Gen:M
Data nasterii:27.01.1955
Stagiul de cotizare:22 de ani, 6 ani in grupa 1 de munca
Alte date:facultate absolvita, cursuri de zi , durata 5 ani
Intrebare:

Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Raspunsul dvs este
Pentru stagiul de 6 ani in gr I aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 3 ani care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile de cotizare asimilate pentru studii universitare si stagiul militar si realizati un stagiu de cotizare total de 31 ani si 6 luni.

Se poate plati retroactiv pentru restul de 3 ani si 6 luni?
Si daca , da, care este cuantumul.
Daca se poate face aceasta plata, ma pot prezenta cu un stagiu de 35 de ani si ma pot pensiona?
Mentionez ca din anul 2010 sunt coasigurat mediacal, deci practic nu mai este nevoie sa platesc si asigurare medicala.

Va multumesc si va rog sa ma si indrumati unde trebuie sa achit suma.
Scris de: la pensie la data: 06/10/2016 2:52am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 27 ianuarie 2020 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru a beneficia de reducerea varstei de pensionare pentru stagiul de cotizare lucrat in gr I de munca trebuie sa completati stagiul de cotizare cu 3 ani si 6 luni.
Stagiul de cotizare poate fi completat prin incheierea unui contract de asigurare sociala cu Casa de pensii in cadrul caruia se plateste o contributie lunara mai mare de 200 lei.
Din pacate in cazul dv nu este avantajoasa o asemenea solutie deoarece nu puteti beneficia de completarea stagiului decat dupa trecerea perioadei de care aveti nevoie (in cazul dv in decembrie 2019 daca incheiati imediat contractul de asigurare sociala). Adica nu se poate plati pentru o perioada trecuta ci pentru una viitoare.
In aceste conditii nu este avantajos sa platiti atatia bani si sa va pensionati cu o luna si jumatate inainte de a beneficia de pensie pentru limita de varsta fara a va completa stagiul de cotizare.
Re: Legea nr. 186/2016 + reducerea varstei de pensionare pentru munca in grupa 1 de munca
Scris de: Radulescu Viorel la data: 11/21/2016 8:57am
Buna ziua,
De curand a fost promulgata Lagea nr. 186/2016 privind achitarea contributiei la pensii pentru ultimii 5 ani.

Reiau situatia mea, la care mi-ati mai raspuns in ultimul an.
Dar acum, sper sa existe o rezolvare.

Gen:masculin
Data nasterii:1955
Stagiul de cotizare:22 de ani
Alte date:
facultate absolvita, cursuri de zi , durata 5 ani
Intrebare:
Am aproape 62 de ani.
Un stagiu de cotizare de 22 de ani. Nu mai am perspective de angajare.

Am lucrat in grupa 1 de munca (turnatorie)6 ani.

Intr-un mesaj anterior mi-ati spus ca pot beneficia de: Pentru stagiul de 6 ani in gr I aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 3 ani care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile de cotizare asimilate pentru studii universitare si stagiul militar si realizati un stagiu de cotizare total de 31 ani si 6 luni.

Sa inteleg ca daca mai achit o perioada de 3 ani si 6 luni la Casa de Pensii, voi primi imediat dupa achitarea acestei sume decizia de pensionare?
Daca achit suma in luna decembrie 2016, voi primi decizia de pensionare (anticipata) in cursul lunii ianuarie 2017?

Imi puteti face un calcul al cuantumului contributiei pentru ultimii 3ani si 6 luni?
Macar estimativ.

Presupun ca acest calcul se va face riguros la Casa de Pensii.

Va multumesc si astept raspunsul dvs.

Va multumesc,
Radulescu Viorel
Scris de: la pensie la data: 11/25/2016 3:15am
Mai intai trebuie sa va precizam ca ati inteles gresit ca puteti beneficia de pensie anticipata partiala completand stagiul de cotizare cu 3 ani si 6 luni deoarece pentru pensia anticipata partiala trebuie sa aveti stagiul de cotizare de 35 ani fara a lua in calcul stagiile de cotizare asimilate pentru studii universitare si stagiul militar. In acest caz fara stagiile de cotizare asimilate dv aveti un stagiu de cotizare de 25 ani si deci va lipsesc 10 ani iar legea 186/2016 permite completarea cu maxim 5 ani
Insa daca dv va completati stagiul de cotizare cu cca 3 ani si 6 luni (trebuie sa cereti la casa de pensii sa va calculeze exact acest stagiu) beneficiati de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare cu 3 ani pentru stagiul de cotizare de 6 ani lucrat in gr I adica la varsta de 62 ani (27 ianuarie 2017)
Pentru completarea stagiului de cotizare cu 3 ani si 6 luni conform legii 186/2016 trebuie sa incheiati un contract de de asigurare sociala cu Casa de pensii si sa platiti cca 12 000 lei in una sau mai multe rate lunare. Daca vreti sa platiti in mai multe rate lunare presupunem ca atunci cand platiti toata suma beneficiati de stagiu.
Trebuie sa va mai atentionam ca inainte de a incheia acest contract prezentati adeverinta pentru stagiul in grupa de munca pentru a fiu sigur ca va fi acceptata si beneficiati de reducerea varstei de pensionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1