Subiect "pensionare" Deschis de tanta la data: 05/27/2016 4:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensionare
Scris de: tanta la data: 05/27/2016 4:37am
Gen:f
Data nasterii:28.10.1958
Stagiul de cotizare:28 ani si 9 luni
Alte date:
Intrebare:multumesc pentru raspuns! revin cu 2 intrebari: daca as completa stagiul de cotizare de 2 ani si 6 luni, as putea sa-mi depun dosarul de pensie pentru pensionare anticipata partiala, imediat ?
-la limita de varsta mai este necesara completarea stagiului de cotizatie de 31 ani si 3 luni?
mentionez ca nu am alte venituri si va multumesc anticipat.SANATATE SI NUMAI DE BINE!
Re: pensionare
Scris de: la pensie la data: 05/30/2016 3:23am
Daca va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare de 31 ani si 3 luni puteti cere imediat pensie anticipata partiala, diminuata. Atentie insa ca daca va completati stagiul de cotizare prin angajare cu contract de munca sau prin incheierea unui contract de asigurare sociala cu Casa de pensii, completarea stagiului se face dupa trecerea unei perioade de 2 ani si 6 luni si pana la obtinerea pensiei pentru limita de varsta veti beneficia de pensie anticipata partiala o prerioada de 1 an si 2 luni.
Pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta se cere sa aveti varsta standard de pensionare de 61 ani si 3 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani. Deci nu este nevoie de completarea stagiului de cotizare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1