Subiect "pensie anticipata partiala" Deschis de corina popescu la data: 05/27/2016 8:14am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata partiala
Scris de: corina popescu la data: 05/27/2016 8:14am
Gen:F
Data nasterii:26.05.1957
Stagiul de cotizare:32ani si 9 luni
Alte date:
Intrebare:
1. Va rog sa imi spuneti cum se calculeaza pensia daca exista concediul medical intr-o luna? Se are in vedere salariul brut din acea luna sau plata care se primeste efectiv in acea luna?
2.In grupa II de munca se afla si intrepriderea de prelucrare a sfeclei de zahar ?
Va multumesc.
Re: pensie anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 05/30/2016 3:41am
Concediu pentru incapacitate de munca (medical) se asimileaza stagiului de cotizare indiferent de cauza care l-a produs numai pana la 01 ianuarie 2005 iar dupa acesta perioada numai daca acesta se datoreaza unui accident de munca sau unei boli profesionale.
In aceste conditii se ia in calcul venitul cumulat realizat in luna in care ati beneficiat de concediu pentru incapacitate de munca daca acest concediu se asimileaza stagiului de cotizare (in conditiile explicate mai sus) sau numai venitul realizat pe perioada lucrata daca acest concediu nu se asimileaza stagiului de cotizare.
Incadrarea locurilor de munca in grupele de munca nu s-a facut pentru totalitatea locurilor de munca din o intreprindere ci in functie de conditile de munca de la locul de munca respectiv. Deci in cazul dv pentru a afla daca locul dv de munca a fost incadrat in una din grupele superioare de munca adresati-va angajatorului la care ati lucrat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1