Subiect "calculul pensiei cu pilonul II" Deschis de Liana Picu la data: 06/01/2016 2:08am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calculul pensiei cu pilonul II
Scris de: Liana Picu la data: 06/01/2016 2:08am
Gen:F
Data nasterii:15.03.1965
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
cum se calculeaza valoarea pensiei din anul 2008 daca sunt inscrisa in pilonul II de pensii?
Re: calculul pensiei cu pilonul II
Scris de: la pensie la data: 06/02/2016 2:15am
Pensia dv va avea doua componente.
- O componenta pentru contributia la sistemul public de pensii care se calculeaza asa cum prezentam noi pe site indiferent daca ati contribuit la pilonul II de pensii sau nu
- O componenta pentru contributia la pilonul II de pensii al carui mod de calcul nu intra in preocuparea site-ului nostru.
Scris de: baican constantin la data: 06/02/2016 5:01am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: La calculul componentei pensiei datorate de sistemul public, a celor ce participa la pilonul II, se va aplica prevederile art. 96, alineatul (3) a legii 263/2010.
Scris de: la pensie la data: 06/03/2016 2:30am
Aveti dreptate si va multumim ca ne-ati atras atentia pentru eroarea facuta.
Conform prevederilor art 96 alin (3) din legea pensiilor 263/2010 pe perioada in care se contribuie la pilonul II de pensii contributia individuala (si implicit contributia totala) la bugetul asigurarilor sociale de stat scade. Datorita faptului ca unul din principiile legii pensiilor 263/2010 este cel al contributivitatii punctajele lunare (anuale) pe aceasta perioada se diminuiaza in raport cu diminuarea contributiei la bugetul asigurarilor sociale de stat.
In cazul prezentat de doamna Liana punctajul anual in anul 2008 se diminuiaza cu cca 7 %.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1