Subiect "Rog raspuns" Deschis de Ana la data: 06/06/2016 12:00pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Rog raspuns
Scris de: Ana la data: 06/06/2016 12:00pm
Gen:F
Data nasterii:16.04.1950
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,

Sunt Ana Semenciuc si va rog sa mi raspundeti si mie la o intrebare. Din ianuarie 2016 sunt pensionara pentru limita de virsta, cu o pensie de 553 lei.As dori sa inchei cu Casa de pensii teritoriala un contract de asigurare sociala.
Dupa 12 luni de contributie minima , cu cit mi s-ar mari pensia la recalculare?

Va multumesc!
Re: Rog raspuns
Scris de: la pensie la data: 06/09/2016 10:40am
In primul rand ne exprimam mirarea ca ati fost pensionata asa tarziu cu pensie pentru limita de varsta, dar probabil numai atunci ati indeplinit conditiile pentru aceasta.
Nu putem sa va facem calculul dorit de dv deoarece nu nu avem datele necesare (salariile medii lunare pe economie care vor fi realizate in urmatoarele 12 luni) in schimb va putem face un calcul daca ati fi avut un contract de asigurare sociala in anul 2015 avand suma asigurata minima acceptata de 845 lei platind o suma lunara de 223 lei adica platind pe 12 luni 2676 lei.
Rezultatul unui asemenea calcul este destul de asemanator cu cel dorit de dv pentru a putea trage o concluzie corecta.
Deci daca ati fi avut (este posibil sa fi avut) incheiat un contract de asigurare sociala cu Casa de pensii in anul 2015 avand suma asigurata minima de 845 lei ati fi obtinut un punctaj anual de 0,33095 puncte ceiace ar fi crescut punctajul mediu cu 0,01233 puncte si v-ar fi crescut valoarea pensiei in anul 2016 cu cca 11 lei
Avand in vedere rezultatul calculului de mai sus concluzia noastra este ca sunteti mai castigata daca depuneti acesti bani in un depozit bancar.
Scris de: Ana Semenciuc la data: 06/11/2016 9:41am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Buna ziua!

Va multumesc pentru promptitudinea si claritatea raspunsului.
Imi cer scuze pentru ca,din neatentie,data nasterii a fost trecuta gresit.Sunt nascuta in octombrie 1955,am stagiu de cotizare de 19 ani si 9 luni,restul pana la 30 de ani (stagiu complet de cotizare)am fost pensionar gradul III.Fac parte din categoria acelor pensionari gradul III,boala obisnuita care,desi au primit stagiu potential,in mod discriminatoriu stagiul nu a fost valorificat.Am pierdut cca.100 lei care pentru mine sunt foarte valorosi,de aceea am dorit un contract de asigurare sociala.
Raspunsul dvs. m-a oprit la timp sa fac o mare greseală.
Totuși,spuneți-mi vă rog care este rostul contractului social daca ceea ce primesc este infim in raport cu ceea ce contribui?
Și vă mai rog spuneți-mi,exista vreo posibilitate sa-mi maresc cuantumul pensiei?

Mulțumesc încă o dată!

Vă felicit pentru ceea ce faceți!
Scris de: La pensie la data: 06/16/2016 9:47am
Contractul de asigurare socială încheiat cu Casa de pensii are doua avantaje: completarea stagiului de cotizare in vederea deschiderii dreptului la pensie si creșterea valorii pensiei.
Deoarece avantajul creșterii valorii pensiei este numai teoretic si neavantajos noi sfătuim pe viitorii pensionari sa încheie un astfel de contract numai in cazul in care au nevoie sa- si completeze stagiul de cotizare si in acest caz sa ceara încheierea contractului pentru suma minima.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1