Subiect "somajul considerat stagiu pentru pensie anticipata" Deschis de Popescu la data: 06/21/2016 3:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
somajul considerat stagiu pentru pensie anticipata
Scris de: Popescu la data: 06/21/2016 3:37am
Gen:feminim
Data nasterii:13.04.1958
Stagiul de cotizare: 38 ani si 4 luni voi avea la 01.09.2016
Alte date:
Intrebare: La data de 01.09.2016 incetez contractul de munca incheiat pe perioada determinata. Daca dupa aceasta, data voi intra in somaj, cand pot solicita pensie anticipata fara penalizare (31 ani si 1 luna stagiu complet+8 ani = 39 ani si 1 luna). Va rog sa-mi spuneti daca somajul se considera stagiu pentru pensia anticipata fara penalizare?
Re: somajul considerat stagiu pentru pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 06/29/2016 9:57am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta data de 13 mai 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
La incetarea contracului de munca aveti dreptul la pensie anticipata diminuata.
Daca dupa incetarea contractului de munca beneficiati de somaj acesta se asimileaza stagiului de cotizare si se ia in calculul stagiului necesar (39 ani si 1 luna) pentru deschiderea dreptului la pensie anticipata, nediminuata.
Daca la incetarea contractului de munca veti avea stagiul de cotizare de 38 ani si 4 luni dupa o perioada de 9 luni de somaj realizati stagiul de cotizare necesar pentru deschiderea dreptului la pensie anticipata, nediminuata.
Perioada normala de somaj este de 12 luni. Daca obtineti perioada de somaj de 12 luni noi va sfatuim sa asteptati terminarea acestei perioade si abia dupa aceia sa depuneti dosarul de pensie anticipata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1