Subiect "atagiul de cotizare pt persoane cu handicap gr II" Deschis de mateescu la data: 06/23/2016 12:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
atagiul de cotizare pt persoane cu handicap gr II
Scris de: mateescu la data: 06/23/2016 12:21am
Gen:barbat
Data nasterii:09.09.1960
Stagiul de cotizare:31 ani
Alte date:facultate 6 ani,handicap gr.II pe toata perioada de cotizare
Intrebare:
- de ce in program stagiul minim de cotizare este de 25 ani pt. handicap gr II si nu 23.44 conf. legii
-intre 1990 - 2001 am lucrat in grII de munca si conf. legii puctului se majoreaza cu 25% dar daca aplici P2 nu mai poti introduce acet spor,de ce ?
- va rog sa-mi spuneti daca am aplicat bine setarile dvs

Va multumesc,
Re: atagiul de cotizare pt persoane cu handicap gr II
Scris de: la pensie la data: 06/30/2016 4:16am
Trebuie sa va precizam ca un program de calcul perfect si care sa fie actualizat dupa fiecare modificare a legii pensiilor nu poate fi realizat numai prin bunavoita, el fiind foarte costisitor. Dar si rezultatul iesit din calculul cu programul nostru poate fi suficient de precis daca il utilizati corect si faceti anumite corectii personalizate la situatia dv.
Am verificat datele introduse de dv si pentru imbunatatirea rezultatului trebuie sa faceti cateva corectii din cauza erorilor de utilizare si apoi cateva care tin de personalizarea situatiei dv care nu a fost prevazuta a fi setata.
Astfel :
1 In pagina de intrare ati selectat gresit 25 ani in conditii speciale. Aceasta rubrica nu este destinata celor cu handicap ci celor care au iesit la pensie inainte de ianuarie 2011 si au lucrat in gr I de munca si grupa conditii speciale. Dv in aceasta caseta selectati ”nu”. Dupa aceasta stagiul complet de cotizare va creste la 35 ani dar va fi corectat de dv prin un calcul final.
2 Durata anului universitar este de la 01 octombrie la 30 septembrie a anului urmator , inclusiv vacantele, cu exceptia ultimului an in cazul in care se face angajarea inainte de octombrie.
deci in cazul dv corect este :
- septembrie 1979 cod ”-”
- lunile iulie si august in anii 1980 - 1984 cod ”F”
- iulie 1985 cod ”F”
3 Pe perioada lucrata se selecteaza codul ”L”. Codurile P1, P2 si P3 se utilizeaza numai pe perioada stagiului potential acordat la pensiile de invaliditate. Recunoastem ca utilizarea acestor coduri nu este suficient explicata.
4 Trebuie sa introduceti sporurile de vechime care se acorda automat inainte de 01 aprilie 1992 asa cum explicam noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
In cazul dv corect este urmatorul spor de vechime
-Intre august 1988 - iulie 1990 3 %
-Intre august 1990 - martie 1992 9 %
5 Daca ati primit si alte sporuri inainte de includerea lor in salariul inscris in carnetul de munca, pentru care prezentati adeverinta, le introduceti in coloanele sporuri in % sau suma fixa cumulate in cazul cand ati primit mai multe.
6 In perioadele iulie - decembrie 2001 si mai 2002 ati introdus salarii mai mari decat cele maxime pentru care s-a platit CAS si care se iau in calcul, asa cum explicam noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Aceasta eroare nu influenteaza pecizia calculului deoarece programul face automat limitarea.
7 Punctajul suplimentar pentru perioada lucrata in gr II de munca o vom calcula noi dupa ce faceti modificarile de mai sus si reveniti comunicandu-ne perioada exacta lucrata in gr II de munca sub forma ” intre zi/luna/an si zi/luna/an” pe care il veti introduce in pagina de intrare in caseta corespunzatoare
Dupa introducerea punctajului asuplimentar pentru stagiul in grupa de munca mai trebuie sa faceti dv urmatoarele calcule :
- Calculul punctajului mediu al pensiei impartind punctajul total realizat la stagiul complet de cotizare care in cazul dv este de 23 ani si 4 luni (23,33333). Retineti 5 zecimale
- Corectia punctajului mediu inmultind punctajul mediu calculat mai sus cu indicele de corectie acordat in anul iesirii la pensie. In anul 2016 se acorda indicele de corectie de 1,09 Retineti 5 zecimale
- Calculul valorii pensiei inmultind punctajul mediu cu valoarea punctului de pensie di acea perioada. Rotunjiti la leu prin adaugare.
Re: Stagiul de cotizare pt persoane cu handicap gr II
Scris de: MATEESCU la data: 06/30/2016 7:35am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

-Am facut modificarile dar nu stiu unde sa introduc perioada cu handicapul care este din NASTERE ,si m-am angajat pe 25.08.2005 si ma pensionez 30.11.2016.
in perioada 01.11.1990 si 01.04.2001 am lucrat in grupa a II de munca si nu stiu cum sa o trec ?
Scris de: mateescu la data: 07/01/2016 6:04am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Corectez data angajarii 25.08.1985
Scris de: la pensie la data: 07/04/2016 4:11am
Am verificat modificarile facute de dv asa cum v-am explicat noi in raspunsul anterior si am observat ca ati respectat indicatiile noastre cu exceptia codului selectat in anul 2001 in care ati lasat codul gresit ”P2”. Corectati si selectati Codul ”L”.
Am calculat punctajul suplimentar care vi se acorda pentru stagiul lucrat in gr II de munca pentru datele introduse in program si perioada indicata si a rezultat un punctaj de 2,89018 puncte pe care il introduceti in caseta ” Punctaj suplimentar grupa de munca ”din pagina de intrare in program (atentie folositi punctul in loc de virgula)
Faptul ca aveti handicap accentuat preexistent nu trebuie introdus in program ci pentru aceasta faceti corectiile rezultatului iesit din calcul asa cum v-am precizat anterior adica :
- Calculati punctajului mediu al pensiei impartind punctajul total realizat la stagiul complet de cotizare care in cazul dv pentru faptul ca ati avut handicap accentuat preexistent este de 23 ani si 4 luni (23,33333) nu de 35 ani asa cum calculeaza programul. Retineti 5 zecimale
In continuare faceti urmatoarele calcule :
- Corectia punctajului mediu inmultind punctajul mediu calculat mai sus cu indicele de corectie acordat in anul iesirii la pensie. In anul 2016 se acorda indicele de corectie de 1,09 Retineti 5 zecimale
- Calculul valorii pensiei inmultind punctajul mediu cu valoarea punctului de pensie din acea perioada. In anul 2016 valoarea punctului de pensie este de 871,70 lei. Rotunjiti la leu prin adaugare.
Re: Stagiul de cotizare pt persoane cu handicap gr II
Scris de: mateescu la data: 07/04/2016 4:40am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Multumesc
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1