Subiect "Incapacitate temporara de munca" Deschis de Banu Ion la data: 06/26/2016 1:08pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Incapacitate temporara de munca
Scris de: Banu Ion la data: 06/26/2016 1:08pm
Gen:M
Data nasterii:03.07.1954
Stagiul de cotizare:34ani-8luni
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua.
La implinirea virstei de 60 ani am depus actele pentru pensie anticipata partiala. Raspunsul a fost negativ deoarece nu aveam realizat integral stagiul minim obligatoriu de 35 ani. In aceasta situatie am facut contract cu Casa de pensii si platesc lunar contributie pentru a acoperi perioada lipsa. Intrebarea mea pentru dvs. este: stagiul aferent perioadelor de incapacitate temporara de munca ce apare in Decizia de respingere a pensiei, trebuie platit pentru a beneficia de pensie anticipata partiala?
Va multumesc anticipat.
Re: Incapacitate temporara de munca
Scris de: la pensie la data: 07/01/2016 7:55am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 03 iulie 2019 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani daca realizati stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Concediile pentru incapacitate de munca sunt asimilate cu stagiile de cotizare si sunt luate in calculul stagiului de cotizare necesar deschiderii dreptului la pensie anticipata si anticipata partiala astfel :
- Inainte de 01 ianuarie 2005 indiferent de cauza acestui concediu .
- Dupa 01 ianuarie 2005 numai daca acest concediu se datoreaza unui accident de munca sau unei boli profesionale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1