Subiect "pensie de urmas" Deschis de Catrinoiu Maria la data: 07/01/2016 10:47am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie de urmas
Scris de: Catrinoiu Maria la data: 07/01/2016 10:47am

Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: pentru o persoana cetatean roman, care nu a contribuit la sistemul de pensii din Romania, dar a lucrat 15 ani cu contract in Anglia, si ulterior a decedat, copilul sau în varsta de 5 ani, poate beneficia de pensie de urmas, in ce conditie sau potrivit carei legislatii?

Va multumesc!
Re: pensie de urmas
Scris de: la pensie la data: 07/04/2016 6:02am
Pensia de urmas conform legii pensiilor din Romania se calculeaza proportional cu pensia parintelui decedat daca la data decesului era pensionar sau proportional cu pensia de invaliditate la care avea dreptul parintele decedat la data decesului daca acesta nu era pensionat.
Daca parintele decedat nu a lucrat deloc in Romania inseamna ca la data decesului acesta nu avea dreptul in Romania nici de pensie de invaliditate si nici de alta pensie si deci copilul nu poate beneficia de pensie de urmas.
Daca a lucrat cu contract in Anglia pentru aceasta perioada ar fi avut drept la pensie conform legislatiei engleze. Din pacate noi nu cunoastem legislatia engleza in domeniul pensiilor si nu stim daca in aceasta este prevazuta pensia de urmas.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1