Subiect "verificare punctaj pensie" Deschis de MUSA ION la data: 07/10/2016 4:42am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
verificare punctaj pensie
Scris de: MUSA ION la data: 07/10/2016 4:42am
Gen:
Data nasterii:05 07 1954
Stagiul de cotizare:30 ani 6 luni
Alte date:am lucrat in grupa 1, 21ani ,6 luni
Intrebare:am introdus datele din cartea de munca si am primit un raspuns care este diferit de cel dupa care primesc pensia.la introducerea datelor nu cred ca am gresit.putei sa-mi dati un raspuns???
Re: verificare punctaj pensie
Scris de: la pensie la data: 07/11/2016 8:01am
Mai intai trebuie sa precizam ca dv ati iesit la pensie conform vechii legi a pensiilor 19/2000 conform careia ati avut urmatoarele drepturi la pensie :
Conform legii pensiilor si a datei de nastere aveati dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 05 iulie 2019 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de 21 ani in gr I (se iau in calcul numai anii intregi) aveati dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 10 ani si 6 luni care s-a adaugat la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
Pentru stagiul de 21 ani in in conditii speciale aveati dreptul la reducerea varstei de pensionare si a stagiului complet de cotizare conform anexei 4 la legea pensiilor 19/2000. Pentru a determina aceste reduceri este necesar sa clarificam tipul pensiei si data de iesire la pensie. Pentru aceasta este necesar sa ne precizati urmatoarele :
- Tipul pensiei primita in februarie 2005 (noi presupunem de invaliditate) precum si stagiul complet de cotizare inscris in decia de pensionare
- Daca dupa aceasta decizie de pensionare ati mai primit o alta decizie de pensie pentru limita de varsta in anii 2009 sau 2010. Daca da, precizati data acordarii acestei pensii precum si stagiul complet de cotizare prevazut in decizie.
In ceiace priveste corectitudinea datelor introduse in program am verificat aceste date si am observat multe greseli si din aceasta cauza rezultatul este total compromis.
Aceste greseli sunt :
1 In pagina de intrare :
- Ati selectat gresit ”da” in caseta ”25 ani in conditii speciale”. Trebuie sa selectati ”nu”.
- Ati introdus punctajul ”1 punct” in caseta ”Punctaj suplimentar grupa de munca”. Pentru inceput selectati ”0” puncte. Conform legii 192/2015 vi se acorda un punctaj pe care il vom calcula noi daca dupa efectuarea corectiilor precizate in acest raspuns reveniti si ne precizati clar perioada lucrata in gr I sub forma ”intre zi/luna/an si zi/luna/an”.
2 In paginile anuale de date :
-In perioadele februarie - septembrie 1974, martie 1976 si mai 1976 - iulie 1989 ati selectat codul ”O” destinat salariilor tarifare orare dar in coloana salarii tarifare ati introdus salarii lunare. Aceasta este cea mai mare eroare. Daca selectati codul ”O” introduceti in coloana salarii tarifare salariile tarifare orare iar daca nu le cunoasteti selectati codul ”L” si introduceti in coloana salarii tarifare lunare aceste salarii lunare.
- Nu ati introdus sporul de vechime asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect este urmatorul spor de vechime
Intre aprilie 1979 - august 1983 3 %
Intre septembrie 1983 - martie 1984 6 %
Intre aprilie 1984 - martie 1989 9 %
Intre aprilie 1989 - martie 1992 12 %
- Pentru o analiza corecta credem ca ar trebui sa precizati ce fel de spor in suma fixa ati primit in perioada februarie 1990 - februarie 1999.
Dupa ce faceti aceste corectii va vom indica ce calcule trebuie sa faceti in continuare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1