Subiect "venit de completare" Deschis de Mihaela C. la data: 07/11/2016 4:06pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
venit de completare
Scris de: Mihaela C. la data: 07/11/2016 4:06pm
GGen: F
Data nasterii: 12.10.1957
Stagiul de cotizare:38 ani si 4 luni
Alte date: In afara de acest stagiu de cotizare, in perioada 2005 - 2006, am beneficiat de un an cu venit de completare, conform Ordonantei 8 / 2003.

Intrebare: Va rog sa imi spuneti cum se considera perioada de 1 an in care am primit venit de completare, pentru calculul vechimii precum si al veniturilor realizate, in vederea pensionarii anticipate, fara penalizare
Re: venit de completare
Scris de: la pensie la data: 07/12/2016 7:10am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 12 septembrie 2018 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 11 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Perioada in care ati primit venit de completare se asimileaza stagiului de cotizare si astfel realizati un stagiu total de cotizare de 39 ani si 4 luni care va da dreptul sa cereti pensie anticipata, nediminuata.
Din pacate nu va putem da un raspuns precis privind venitul luat in calcul deoarece in perioada in care ati primit venit de completare acesta era scutit de contributia pentru asigurari sociale iar art 98 alin (2) din legea pensiilor 263/2010 se precizeaza ca la determinarea punctajului lunar pe perioada somajului se iau ”in considerare drepturile banesti lunare acordate care au constituit baza de calcul a contributiei de asigurari sociale” fara a face precizari suplimentare pentru cei care au beneficiat de somaj pe perioada in care veniturile primite au fost scutite de contributia de asigurari sociale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1