Subiect "contestatie pensie" Deschis de Raluca la data: 07/12/2016 3:42am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
contestatie pensie
Scris de: Raluca la data: 07/12/2016 3:42am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o formulare pentru contestatia pensiei adresata Comisiei de Contestatii a Casei de pensii in legatura cu faptul, ca la calculul pensiei, nu s-a tinut cont de veniturile obtinute din acord, chiar daca in adeverinta se specifica clar ca s-au platit contributiile la venitul realizat.Ma gandesc ca este o formulare mai tehnica pe care nu o stiu. Multumesc!
Re: contestatie pensie
Scris de: la pensie la data: 07/13/2016 2:31am
Presupunem ca adeverinta prezentata de dv se refera la perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 si ca aceasta corespundea din punct de vedere forma si continut.
In contestatie pe langa datele de identificare si de prezentare a situatiei trebuie sa mai introduceti urmatoarele idei :
-Calculul pensiei s-a facut conform legii pensiilor 263/2010 care prevede :
1 Art 2 litera c) precizeaza ca sistemul public de pensii functioneaza pe principiul contributivitatii
2 Art 96 alin (2) la calculul punctajului lunar se utilizeaza venitul lunar asigurat care a constituit baza de calcul a contributiei sociale.
3 Inainte de 01 aprilie 2001 angajatorii au platit o contributie de asigurari sociale avand ca baza de calcul intreg fondul de salarii deci si pentru veniturile obtinute prin acord global
4 In Decizia ICCJ 19/2011 se precizeaza ca la stabilirea si recalcularea pensiilor din sistemul public se iau in calcul si veniturile obtinute prin forma de retribuie in acord global daca pentru acestea s-a platit contributie de asigurari sociale
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1