Subiect "cand pot sa ies la pensie la limita de varsta si daca se mai iau grupele in calcul" Deschis de ionescu costel la data: 07/12/2016 4:04am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cand pot sa ies la pensie la limita de varsta si daca se mai iau grupele in calcul
Scris de: ionescu costel la data: 07/12/2016 4:04am
Gen:
Data nasterii:1954
Stagiul de cotizare:din 1975 si in prezent
Alte date:
Intrebare: inca lucrez dar asi dori sa ma pensionez dar nu stiu daca se mai ia in calcul grupa .
am lucrat 11 ani in grupa 1 si 14 ani in grupa 2 .la cati ani asi putea sa ma pensionez.cand ar fi mai avantajos. va multumesc!
Re: cand pot sa ies la pensie la limita de varsta si daca se mai iau grupele in calcul
Scris de: la pensie la data: 07/13/2016 2:42am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a anului de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca, in anul 2019 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul de cotizare in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Stagiul de cotizare in gr II a fost echivalat cu conditii deosebite.
Pentru stagiile de 11 ani in gr I si 14 ani in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 9 ani care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de cca 49 ani.
Pentru stagiul de 11 ani in conditii speciale si 14 ani in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 8 ani si 6 luni si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1