Subiect "Redobandirea capacitatii de munca" Deschis de Marian Popescu la data: 07/13/2016 3:12am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Redobandirea capacitatii de munca
Scris de: Marian Popescu la data: 07/13/2016 3:12am
Gen: M
Data nasterii: 1984
Stagiul de cotizare: 4 ani
Alte date:
Intrebare:
Sunt pensionat pe caz de boala din 2010 cu gradul 1 de invaliditate.
Datorita varstei am putut sa ma pensionez cu 4 ani de munca, beneficiind de reducerea la jumatate din tabel pentru gr. 1.
In anul 2014 am primit gradul 1 nerevizuibil, bineintelesc cu avizul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă.
Fiind o persoana dinamica, in ciuda dizabilitatii mele, care nu s-a schimbat, doresc sa ma angajez la o firma de IT cu contract de munca.
Am citit in legea 263/2010 ca pot face o cerere in baza:
Art. 78 (5) Revizuirea medicală se poate efectua şi la cererea pensionarilor, dacă starea sănătăţii lor s-a îmbunătăţit sau, după caz, s-a agravat.
Intrebare:
Starea mea de sanatate in principiu este aceeasi, utilizez un fotoliu rulant, am insototor angajat la primarie dar pot presta aceasta activitate in domeniu IT.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Re: Redobandirea capacitatii de munca
Scris de: la pensie la data: 07/14/2016 2:03am
Solutia cererii de revizuire a capacitatii de munca este exclusa deoarece daca dizabilitatea initiala nu a disparut inseamna ca nu v-ati redobandit capacitatea de munca.
Credem ca ar trebui sa va orientati spre o profesie sau meserie reglementata care se desfasoara independent in conditiile legii 263/2010 conform art 6 alin (1) IV litera e) si care va aduce venituri brute anuale mai mici de 4 salarii medii brute utilizate la fundamentarea anuala a bugetului asigurarilor sociale prezentat de noi pe site la pagina de la adresa http://www.lapensie.com/forum/salariul-mediu-brut.php
In anul 2016 este 4X2681=10724 lei
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1