Subiect "Cum se introduc anii de facultate in programul de calcul" Deschis de Vasile C la data: 07/13/2016 8:31am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cum se introduc anii de facultate in programul de calcul
Scris de: Vasile C la data: 07/13/2016 8:31am
Gen:F
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:40 ani si 2 luni
Alte date:
Intrebare:Va rog frumos, cum se introduc in aplicatia dvs anii de facultate, avand in vedere ca in Buletinul de la CP acestia apar distinct in desfasurator?
Cum ati luat in calcul pensia suplimentara, deoarece eu nu am specificat anii si procentele in program (se iau in calcul sau nu)?
Va multumesc
Re: Cum se introduc anii de facultate in programul de calcul
Scris de: Sanda la data: 07/13/2016 7:10pm
Vasile C :
Gen:F
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:40 ani si 2 luni
Alte date:
Intrebare:Va rog frumos, cum se introduc in aplicatia dvs anii de facultate, avand in vedere ca in Buletinul de la CP acestia apar distinct in desfasurator?
Cum ati luat in calcul pensia suplimentara, deoarece eu nu am specificat anii si procentele in program (se iau in calcul sau nu)?
Va multumesc

In dorinta de a va ajuta cu un raspuns si in masura in care acesta e validat de catre echipa de administratori ai site-ului, imi permit sa va raspund urmatoarele:
1. Este indicat sub tabel: F pentru Facultate absolvita la zi (pentru dosarul de pensie pentru limita de varsta trebuie sa aduceti o adeverinta de la facultate ca ati absolvit-o la zi. Nu este suficienta diploma).

2. Este indicat la http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php programul nu ia in calcul sporul de vechime. Trebuie sa-l adaugati dvs.

Daca aveti si alte sporuri in % le cumulati.
Re: Cum se introduc anii de facultate in programul de calcul
Scris de: la pensie la data: 07/14/2016 4:33am
Raspunsul doamnei Sanda este corect dar incomplet.
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii :
In pagina de intrare in program:
- La data de incepere a activitatii introduceti data de 01 octombrie anul in care ati inceput facultatea
- In caseta ”Punctaj facultate introduceti ”0” puncte.
In paginile anuale de date.
- Pe perioada facultatii selectati codul ”F” fara a mai introduce salarii, pana in luna septembrie a ultimului an de facultate.
-Ati introdus corect sporul de vechime in perioada anterioara lui aprilie 1992 cu exceptia lunilor iulie si august 1983 unde trebuie introdus ”0%”.
- Ati introdus sporuri in % si suma fixa dupa septembrie 1992. Este corect daca acestea nu sunt incluse in salariul introdus in coloana salariu tarifar. Pentru acestea trebuie sa prezentati adeverinta de la angajator.
- Punctajul pentru contributia la pensie suplimentara inainte de 01 aprilie 2001 este calculat automat de programul de pe site si inclus in punctajele anuale. In buletinul Casei de pensii acest punctaj se evidentiaza separat.
Rezultatul iesit din calcul cu programul de pe site se corecteaza astfel :
- Corectia pentru modificarea stagiului complet de cotizare
Programul calculeaza conform legii vechi a pensiilor cu stagiul complet de cotizare de 30 ani. Dv conform legii actuale a pensiilor aveti stagiul complet de cotizare de 30 ani si 3 luni (30,25).
Deci calculati punctajul mediu anual al pensiei impartind punctajul total realizat la 30,25
- Corectati punctajului mediu calculat mai sus prin inmultirea acestuia cu indicele de corectie acordat in anul 2016 de 1,09
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1