Subiect "Calculul pensiei" Deschis de Dinu Ion la data: 07/13/2016 10:10am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calculul pensiei
Scris de: Dinu Ion la data: 07/13/2016 10:10am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati !
Am efectuat un calcul manual.
Pentru an 1999 mi-a rezultat coeficient an : 1,01819 si
pentru an 2000 : 0,32755 , am folosit salariile medii brute lunare pe care le foloseste si CNPP .
Este hazliu ca mi-au rezultat coeficienti mai mici decat pe site . Care este explicatia ?
Explicatia imi este utila in perspectiva "negocierii" pe care o voi avea in curand cu Cerberii de la CNPP .
Multumesc !
Re: Calculul pensiei
Scris de: la pensie la data: 07/14/2016 6:44am
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii :
1 Nu ati introdus sporul de vechime asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect este urmatorul spor de vechime
-Intre octombrie 1981 - august 1983 3 %
-Intre septembrie 1983 - septembrie 1986 6 %
-Intre octombrie 1986 - septembrie 1991 9 %
-Intre octombrie 1991 - martie 1992 12 %
2 Diferentele semnalate de dv se datoreaza faptului ca programul de pe site majoreaza punctajele lunare cu punctajele acordate pentru contributia la pensie suplimentara. Incercati sa majorati punctajul lunar din ianuarie 1999 cu 22 %, cele din februarie - iunie 1999 cu 17 % si cele din august - decembrie 2000 cu 17 % asa cum se prevede in art 168 alin (1) din legea pensiilor 263/2010 si abia dupa aceia faceti comparatia.
Daca iesiti la pensie pentru limita de varsta in anul 2016 rezultatele iesie din calcul cu programul de calcul de pe site, dupa corectia indicata la nr 1, corectati-l inmultindu-l cu 1,09.
Scris de: Dinu Ion la data: 07/14/2016 7:39am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspuns !
1.Am introdus venitul total (spor inclus), pentru a limita erorile de tastare .
2.De unde aflu daca am contribuit la pensia suplimentara ,
au contribuit toti ?
3.Nu apar coieficientii lunari , va rog daca puteti sa ma ajutati cu calcularea coeficientului anual suplimentar produs de grupa
in perioadele 01.08.1976-30.09.1976 25%
01.03.1977-31.12.1977 25%
01.01.1980-30.11.1980 25%
01.06.1992-31.12.1992 40%
01.01.1999-30.04.1999 40%
pentru 40%-GR 1 posed Hot .Jud.
Recunosc , am mult de citit , dar nu mai am timp ,la sfarsitul linii iulie trebuie sa depun dosarul .
Multumesc !
Scris de: la pensie la data: 07/15/2016 4:24am
1. Nu credem ca este potrivita procedura dv de a va calcula venitul total din urmatoarele considerente :
-Programul este conceput sa faca el acest calcul pentru a va scuti de un efortl destul de mare.
- Nemaifiind evidentiate separat sporurile noi nu mai avem niciun element care sa ne ajute la verificarea datelor si se pot strecura erori.
2 Contributia la pensie suplimentara cu 2%, 3% si 5 % in perioada 01 ianuarie 1967 - 31 martie 2001 a fost obligatorie, a fost platita de toti salariatii si deci si de dv.
3 Va putem calcula punctajul suplimentar pentru stagiile in grupele I si II de munca daca ne confirmati ca dv la calculul facut pentru venitul total nu ati luat in calcul procentele indicate in intrebare la punctul 3.
In ceiace priveste majorarea punctajului pe perioada stagiului de cotizare in gr I aceasta nu este de 40 % ci de 50 %.
Scris de: Dinu Ion la data: 07/15/2016 8:56am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspuns .
Aveti dreptate , dar am o Hotarare Judecatoreasca in care s-a
hotarat sa primesc 80% din cei 50% si a rezultat 40%.
Sporul pe care-l produce grupa la coeficientul lunar nu se adauga la coeficientul lunar total(cu sporurile incluse)?
Multumesc !
Scris de: la pensie la data: 07/18/2016 6:27am
Ne cerem iertare pentru observatiile pe care vrem sa vi le facem si va rugam sa intelegeti ca acestea sunt facute in interesul dv.
- Mai intai va recomandam sa va informati bine si sa va sustineti punctul de vedere numai daca acesta este corect.
- Nu puteti folosi rezultatele iesite din calculul pensiei cu programul de pe site ”in negocierile cu cerberii de la casa de pensii” decat daca datele introduse in program sunt conforme cu baza de calcul a punctajului pensiei prezentata de noi pe site.
- Nu va putem calcula punctajul suplimentar pentru stagiile in grupele de munca in situatia in care ati inclus sporurile in salariu si pentru a face calculul asteptam sa ne confirmati ca sporurile pentru grupele de munca (de 25 % pe perioadele lucrate in gr II) si (40 %in perioadele lucrate in gr I) nu le-ati introdus si dv in salariul introdus in program. Daca le-ati introdus eliminati-le.
In ceiace priveste sporul de 40 % pentru perioada lucrata in grupa I dupa parerea noastra gresiti.
Daca cititi cu atentie hotararea judecatoreasca aceasta nu va stabileste sporul pentru perioada lucrata in grupa I ci va stabileste procentul de timp lucrat in grupa I adica ati lucrat in gr I in proportie de 80 % din programul normal de lucru iar restul de 20 % le-ati lucrat in conditii normale de lucru.
Pentru stagiile lucrate in grupele de munca (I si II) se beneficiaza de stagii de cotizare suplimentare, de reducerea varstei de pensionare. daca se insumeaza perioade mai mari decat limitele minime (dv nu beneficiati de aceste avantaje) si de majorarea punctajelor lunare.
Procentajul lucrat in grupa de munca mai mic de 100 % nu influenteaza decat reducerea varstei de pensionare iar celelalte avantaje raman neinfluentate. Adica indiferent de procentajul lucrat de dv in gr I de munca pe aceasta perioada punctajele lunare se majoreaza cu 50 %
In concluzie asteptam confirmarea daca in salariile introduse de dv ati inclus si sporurile indicate de dv pentru grupele de munca si apoi va facem calculul cerut.
Scris de: Dinu Ion la data: 07/18/2016 9:52am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspuns !
N-am cunostinte juridice , abia acum m-am lamurit ce am castigat in instanta ,eu ies la pensie la 65 ani , reducerea varstei de pensionare oricum nu conta .
Sumele introduse in programul de calcul cuprind doar sporurile
adaugate la salariu , fara contributia grupei.Mi-a fost mai usor asa deoarece produc multe erori de tastare , din lipsa de experienta .Este exclus sa mentionez sursele de informare in discutia cu functionarii CNPP , ar fi in dezavantajul meu si nu este elegant .Dar daca am un tabel cu salariul lunar ,sporurile lunare,grupele si coieficientii anuali pot discuta la obiect cu ei.
Am inteles procedura de lucru a CNPP si scopul acesteia .
Mi-ar fi de mare folos daca imi indicati locul unde gasesc forma actuala a "buletinului de calcul a pensiei".
Multumesc !
Cu recunostinta ! D.I.
Scris de: la pensie la data: 07/19/2016 7:44am
Am calculat punctajul suplimentar pentru stagiile lucrate in grupele de munca pentru intervalele comunicate de dv si pentru datele introduse in program si a rezultat 1,61507 puncte.
Acest punctaj trebuie introdus de dv in pagina de intrare in program in caseta ”Punctaj suplimentar gupa de munca”. Atentie utilizati punctul in loc de virgula
Daca cereti pensie pentru limita de varsta in aceasta luna rezultatul iesit din calculul cu acest program corectati-l inmultindu-l cu indicele de corctie acordat in anul 2016 de 1,09.
Daca doriti sa vizualizati punctajele anuale realizate faceti click pe butonul ”Datele introduse” de pe oricare pagina anualla de date.
Daca vreti sa comparati punctajele anuale de pe acest program cu punctajele anuale de pe buletinul de calcul primit de la Casa de pensii trebuie sa aveti in vedere ca punctajele anuale, pana in aprilie 2001, din programul de pe site sunt mai mari pentruca ele contin si punctajele suplimentare pentru contributia la pensie suplimentara care in buletinul de calcul de la Casa de pensii sunt evidentiate separat.
Scris de: Dinu Ion la data: 07/20/2016 5:35am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc foarte mult !
Faceti un bine pentru foarte multi romani care nici nu-si dau seama cat de derutati sunt din cauza birocratiei dedicate lor.
Daca-mi permiteti voi face o recomandare pentru viitorii pensionari cat si pentru actualii pensionari .
Niciodata nu este timp suficient !
S-auzim de bine !
Scris de: la pensie la data: 07/21/2016 11:31am
Ne buram ca am putut sa va ajutam.
Daca aveti cunostinte care au nevoie de lamuriri in domeniul pensiilor le vom trata intrebarile cu aceiasi atentie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1