Subiect "iesirea la pensie" Deschis de Camelia Savu la data: 07/14/2016 4:56am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
iesirea la pensie
Scris de: Camelia Savu la data: 07/14/2016 4:56am
Gen:feminin
Data nasterii:22 noiembrie 1955
Stagiul de cotizare:35
Alte date: facultate absolnita la zi
Intrebare:Sunt nascuta in data de 22.11.1955. Conform legii pensiilor varsta standard de pensionare am implinit-o la inceputul lunii februarie 2016. Inca nu am depus actele de iesire la pensie. Nici institutia nu m-a avertizat in acest sens.Sunt obligata sa ies la pensie ?
Re: iesirea la pensie
Scris de: la pensie la data: 07/15/2016 2:08am
Intrebarea dv face parte din legislatia muncii.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 22 februarie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 3 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 3 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Intrebarea dv face parte din legislatia muncii.
Conform art 56 alin (1) litera c) din legea 53/2003, Codul muncii, angajatorul are dreptul sa declare incetarea de drept a contractului dv de munca la implinirea varstei standard de pensionare care in cazul dv este de 60 ani si 3 luni daca aveti stagiul minim de cotizare de 15 ani. Pentru a lucra in continuare dupa declararea incetarii de drept a contractului dv de munca angajatorul trebuie sa fie de acord cu incheierea unui alt contract de munca.
Deci in acest caz angajatorul nu a respectat codul muncii si nu va putem preciza consecintele.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1