Subiect "pensionare" Deschis de Raluca la data: 07/14/2016 6:00am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensionare
Scris de: Raluca la data: 07/14/2016 6:00am
Gen:Feminin
Data nasterii:23.12.1958
Stagiul de cotizare:12 ani si 1 luna in gr.I
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care sunt optiunile mele de pensionare, in conditiile in care in perioada 1977-1991 cu unele intreruperi (in total 12 ani si 1 luna lucrati)am fost angajata la opera - balerina. Ulterior am plecat din tara.
Multumesc !
Re: pensionare
Scris de: la pensie la data: 07/15/2016 3:21am
Drepturile dv la pensie in Romania depind de faptul ca in strainatate ati cotizat la pensie si daca ati cotizat in o tara cu care Romania are incheiat acord bilateral in domeniul asigurarilor sociale.
Daca nu ati cotizat pentru pensie in strainatate, in Romania aveti urmatoarele drepturi :
Pentru stagiul de 12 ani si 1 luna in gr I vi se acorda un stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 6 ani care se adauga la stagiul de cotizare si realizati 18 ani si 1 luna.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 23 martie 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 3 luni, avand indeplinit stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Daca ati cotizat la pensie in o tara cu care Romania are incheiat acord bilateral in domeniul asigurarilor sociale si stagiul cotizat in strainatate impreuna cu stagiul de cotizare din Romania (18 ani si 1 luna) realizati stagiul complet de cotizare, care in cazul dv este de 31 ani si 3 luni, aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 6 ani si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Pentru mai multe informatii privind domeniul dv de interes vizionati site-ul Casei Nationale de Pensii Publice din Romania la adresa
https://www.cnpp.ro/relatii-internationale
facand click pe paginile care va intereseaza.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1