Subiect "calcul pensie" Deschis de Sanda la data: 07/14/2016 2:41pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: Sanda la data: 07/14/2016 2:41pm
Gen:F
Data nasterii:30.08.1959
Stagiul de cotizare:33 ani si 4 luni
Alte date:
Intrebare: In calculul pensiei se considera si:
1- suma compensatorie primita la incetarea CIM?
2- suma lunara primita ca ajutor de somaj?
3- sumele lunare incasate ca "stimulente" (acordate celor cu atributii de control financiar de stat) se considera sporuri permanente?
4-sumele lunare primite ca "salariu de merit" se considera sporuri permanente?
Va multumesc,
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 07/15/2016 4:50am
Baza de calcul a punctajului pensiei este diferita pentru perioadele inainte si dupa 01 aprilie 2001 asa cum explicam noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
In cazurile concrete precizate de dv raspunsul este :
1 Da daca aceasta este dupa 01 aprilie 2001
2 Indemnizatia de somaj se ia in calculul punctajului pensiei si inainte si dupa 01 aprilie 2001.
3 Daca sumele si procentul fata de salariu erau diferite se iau in calcul numai dupa 01 aprilie 2001
4 Salariu de merit este considerat spor cu caracter permanent si intra in calculul punctajului pensiei inainte si dupa 01 aprilie 2001.
Scris de: Sanda la data: 07/15/2016 1:53pm
Sanda :
Gen:F
Data nasterii:30.08.1959
Stagiul de cotizare:33 ani si 4 luni
Alte date:
Intrebare: In calculul pensiei se considera si:
1- suma compensatorie primita la incetarea CIM?
2- suma lunara primita ca ajutor de somaj?
3- sumele lunare incasate ca "stimulente" (acordate celor cu atributii de control financiar de stat) se considera sporuri permanente?
4-sumele lunare primite ca "salariu de merit" se considera sporuri permanente?
Va multumesc,

Urmare a raspunsului dvs. am adaugat in program 1 an de somaj [sept2015-sept2016] cu litera L. Va rog sa va uitati in simularea mea [persoana: Sanda] si poate imi recomandati modificari [in afara de cele pentru indice de corectie 1.09, % de diminuare pentru PAP, diferenta dintre stagiul complet de cotizare dupa legea veche si cea noua]. De ex.nu imi explic de ce in 2002 obtin doar un punctaj de 3.087.

Va multumesc foarte mult,
Scris de: la pensie la data: 07/18/2016 4:21am
Mai intai trebuie sa facem observatia ca ati utilizat alta adresa de mail la programul de calcul si am avut unele dificultati pana am identificat acest program iar pe cel identificat de noi nu apare completata perioada de somaj in anul 2016.
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele:
1 Anul universitar este de la 01 octombrie pana la 30 septembrie a anului urmator inclusiv in ultimul an. Deci selectati codul ”F” si in lunile iulie, august si septembrie 1983
2 Nu ati introdus sporul de vechime care se acorda automat de Casa de pensii si care trebuie introdus in program asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
In cazul dv este corect urmatorul spor de vechime
Intre octombrie 1986 - septembrie 1988 3 %
Intre octombrie 1988 - martie 1992 6 %
3 Pe anumite perioade salariile pentru care s-a platit CAS au fost limitate la valorile indicate de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Aceasta eroare nu influenteaza pecizia calculului deoarece programul face automat limitarea.
Prin aceasta limitare se explica si punctajele mai mici pe perioada dupa 2001 si in mod inplicit si anul 2002 la care va referiti dv.
4 Rezultatele iesite prin calcul cu programul de pe site in cazul dv trebue corectate astfel:
- Calculul punctajului mediu anual trebuie calculat impartind punctajul total realizat la stagiul complet de cotizare care in cazul dv este de 31,50 ani
- Rezultatul iesit din calculul de mai sus se corecteaza inmultindu-l cu indicele de corectie acordat in anul 2016 de 1,09
- Daca cereti pensie anticipata partiala in data de 12 septembrie 2016 diminuarea pensiei este de 24,30 %. Aceasta diminuare s-a micsorat fata de cea calculata de noi anterior deoarece a fost promulgata o lege (142/2016) care a intrat in vigoare la data de 17 iulie 2016 si care modifica modul de calcul al diminuarii pensiei anticipate partiale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1