Subiect "anulare decizie" Deschis de oancea la data: 07/15/2016 1:56am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
anulare decizie
Scris de: oancea la data: 07/15/2016 1:56am
Gen:
Data nasterii:04-09-1956
Stagiul de cotizare:30.5
Alte date:
Intrebare:am primit decizia de pensionare anticipata partial.as vrea sa anulez decizia si sa beneficiez de legea 142/2016 care s a publicat ieri in monitor.pot face o alta cerere peste un timp(o luna ,doua) pt a beneficia de penalitati mai mici?si cum trebuie sa procedez,retrag dosarul si depun altul?MULTUMESC ANTICIPAT
Re: anulare decizie
Scris de: la pensie la data: 07/18/2016 2:51am
Decizia de pensie anticipata partiala poata fi anulata la cerere in timp de 30 zile de la comunicare conform art 106 alin (3) din legea 263/2010. Dupa anulare poate fi ceruta din nou pensie anticipata partiala cu depunerea unui dosar similar daca situatia a ramas aceiasi sau modificat daca situatia stagiilor s-a modificat.
In urma promulgarii legii 142/2016 care modifica modul de calcul al diminuarii pensiei anticipate partiale trebuie sa se modifice si normele de aplicare ale legii pensiilor si sa se precizeze daca in urma acestei legi se vor recalcula diminuarile pensiilor anticipate partiale aflate in plata la data promulgarii.
Daca prevederile legii 142/2016 in privinta diminuarii pensiilor anticipate partiale se vor aplica si pensiilor aflate in plata atunci nu mai este necesara anularea deciziei pensiei dv.
Deci trebuie sa luati o decizie in functie de termenul in care puteti depune cererea de anulare a deciziei de pensionare si a datei la care vor apare precizari in privinta aplicarii legii 142/2016.
Scris de: oancea la data: 07/18/2016 3:58am
Gen:F
Stagiul de cotizare:35.5
Alte date:
Intrebare:STIU CA LEGEA NU POATE AVEA CARACTER RETROACTIV
DAr decizia mea de pensie partiala nu este inca pusa in plaTA DEOARECE NU AM DUS CONTR DE INCETARE A ACTIV.Prin urmare nefiind in plata si anulata ulterior cred ca se va aplica noua lege 142,si recalcularea punctajului si pt. lunile lucrate intre timp.Confiormati va rog daca am dreptate si dupa anularea ei(in termen de 15 zile ramase) voi beneficia de penalitatile noii legi?Decizia a fost emisa pe 1 lulie 2016 si nepusa in plata.MULTUMESC MULT
Scris de: la pensie la data: 07/19/2016 3:55am
Nu mai conteaza daca pensia dv este pusa in plata sau nu daca decizia a fost emisa si comunicata are acelasi regim cu pensia pusa in plata.
In cazul dv daca nu este anulata in termenul de 30 zile de la comunicare i se poate recalcula diminuarea numai daca in normele de aplicare ale legii 142/2016 se prevede recalcularea tuturor pensiilor anticipate partiale aflate in plata, nu pentru o perioada anterioara (ca sa fie retroactiva) ci pentru perioada viitoare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1