Subiect "Daca beneficiez de o recalculare a pensiei anticipate partiale" Deschis de mihaela becheanu la data: 07/17/2016 3:36pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Daca beneficiez de o recalculare a pensiei anticipate partiale
Scris de: mihaela becheanu la data: 07/17/2016 3:36pm
Gen:F
Data nasterii:30 Oct.1956
Stagiul de cotizare:31 ani, 6 luni si 29 zile
Alte date:
Sunt in pensie partiala anticipata din anul 2012
Intrebare:
As dori sa stiu daca , chiar daca mai am un an pana la pensia definitiva si acum sunt in pensie anticipata partiala , pot beneficia pentru restul de timp ramas , (respectiv 1 an si 2 luni) de o recalculare dupa noua modificare a legii pensiilorin care intra in vigoare din 17 iulie 2016.Multumesc.
Re: Daca beneficiez de o recalculare a pensiei anticipate partiale
Scris de: LARION VASILE la data: 07/18/2016 8:53am
mihaela becheanu :
Alte date:
Intrebare:
As dori sa stiu daca , chiar daca mai am un an pana la pensia definitiva si acum sunt in pensie anticipata partiala , pot beneficia pentru restul de timp ramas , (respectiv 1 an si 2 luni) de o recalculare dupa noua modificare a legii pensiilorin care intra in vigoare din 17 iulie 2016.Multumesc.
Scris de: LARION VASILE la data: 07/18/2016 9:05am
mihaela becheanu :
Alte date:
Intrebare:

Da beneficiati nu de recalculare ci de transformare a pensiei in conditiile noi legi nr.142/2016 deoarece:
1.se aplica pt viitor adica dupa intrarea in vigoare a legii;
2.daca nu s-ar aplica ar insemna ca legea veche poate sa produca efecte si pentru viitor, adica sa supravetuiasca desi a fost modificata iar casa de pensii sa accepte discriminarea intre cetateni, respectiv tratamentul diferit
Scris de: la pensie la data: 07/18/2016 12:23pm
Nu va putem da un raspuns cert pentruca asteptam publicarea normelor de aplicare ale legii 142/2016.
Logic, asa cum gandeste si domnul Vasile, credem ca veti beneficia de prevederile legii 142/2016 pentru perioada care a mai ramas pana in 30 mai 2017 cand veti beneficia de pensie pentru limita de varsta.
In cazul dv aplicarea legii 142/2016 inseamna recalcularea diminuarii pensiei anticipate partiale. Nu stim ce intelege domnul Vasile prin transformarea pensiei.
Scris de: mihaela becheanu la data: 07/19/2016 7:22am
LARION VASILE :
mihaela becheanu :
Alte date:
Intrebare:

Da beneficiati nu de recalculare ci de transformare a pensiei in conditiile noi legi nr.142/2016 deoarece:
1.se aplica pt viitor adica dupa intrarea in vigoare a legii;
2.daca nu s-ar aplica ar insemna ca legea veche poate sa produca efecte si pentru viitor, adica sa supravetuiasca desi a fost modificata iar casa de pensii sa accepte discriminarea intre cetateni, respectiv tratamentul diferit
Multumesc foarte mult.
Scris de: mihaela becheanu la data: 07/19/2016 7:23am
la pensie :
Nu va putem da un raspuns cert pentruca asteptam publicarea normelor de aplicare ale legii 142/2016.
Logic, asa cum gandeste si domnul Vasile, credem ca veti beneficia de prevederile legii 142/2016 pentru perioada care a mai ramas pana in 30 mai 2017 cand veti beneficia de pensie pentru limita de varsta.
In cazul dv aplicarea legii 142/2016 inseamna recalcularea diminuarii pensiei anticipate partiale. Nu stim ce intelege domnul Vasile prin transformarea pensiei.

Multumesc
Scris de: LARION VASILE la data: 07/19/2016 8:53am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
OUG NR.4/2015 IN VIGOARE SPUNE:"LA CONDITII EGALE,PENSII EGALE INDIFERENT DE ANUL IESIRII LA PENSIE", DACA NU SE APLICA ESTE DISCRIMINARE CLARA.
Scris de: LARION VASILE la data: 07/20/2016 10:15am
Pe siteul Casei Nationale de Pensii www.cnpp.ro au aparut precizari privind calculul pensiei anticipate partial de unde rezulta ca incepind cu data de 17.07.2016 procentul de diminuare in cazul pensiei anticipate partial se modifica fara a specifica in mod concret pt dosarele vechi s-au noi deci in concluzie se vor modifica procentele la toate dosarele pentru a nu face discriminare si a respecta principiul "la conditii egale , pensii egale indiferent de anul iesirii la pensie".
Atentie pt dosarele vechi trebuie facuta cerere.
Scris de: LARION VASILE la data: 04/18/2017 6:47am
Toate cele aratate de mine incepand cu intrarea in vigoare a legii nr.142/2016 au fost recunoscute prin initierea unui proiect de lege pentru a beneficia de prevederea legala mai avantajoasa.
Vezi BPI nr.133/05.04.2017
Scris de: la pensie la data: 04/19/2017 4:11am
In principiu aveti dreptate si trebuia sa se elimine o nedreptate facuta prin adoptarea legii 142/2016 si aplicarea ei numai pentru pensionarii cu pensie anticipata partiala iesiti la pensie incepand cu data de 17 iulie 2016.
Insa nu trebuie sa pierdeti din vedere ca modificarea unei legi nu se face prin un proiect de lege ci prin adotarea unei leginoi si publicarea ei in Monitorul Oficial.
Asteptam sa ne comunicati data cand se publica legea in M O si numarul acestei legi. Vom urmarii si noi publicarea ei dar nu ne vom supara daca tot dv veti afla primul.
Scris de: LARION VASILE la data: 09/28/2017 12:45pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am contestat la Comisia pt rezolvarea contestatiilor din cadrul CNPP dar nu am primit nici un raspuns,ceea ce probeaza ca penalizarea la pensia anticipata partiala este aplicata in mod discriminatoriu,ceea ce conduce la faptul ca cei care nu contesta nu vor primi desi au dreptul.Va rog sa argumentati legal cele afirmate.
Scris de: la pensie la data: 10/02/2017 3:37am
Regretam dar nu va putem argumenta dreptul de a beneficia de modul de calcul al diminuarii pensiei anticipate partiale prevazut in legea 142/2016 intrata in vigoare in 17 iulie 2017 daca ati iesit la pensie inainte de intrare in vigoare a acestei legi pentruca nu cunoastem sa fie finalizat proiectul de modificare al acesteea despre care am discutat anterior.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1