Subiect "Calcul punctaj" Deschis de GIGI H. la data: 07/18/2016 1:48pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul punctaj
Scris de: GIGI H. la data: 07/18/2016 1:48pm
Gen:B
Data nasterii:22.12.1956
Stagiul de cotizare:38 ani si 10 luni ; 9 ani si 4 luni grupa a doua de munca(conditii deosebita)
Alte date:
Intrebare:As dori sa stiu cum se calculeaza punctajul pentru pensie. Va intreb acest lucru deoarece in datele din contul meu la CJP Timis am observat ca acestea se calculeaza raportand venitul brut realizat prin salariu la valori diferite pe fiecare luna ale salariului mediu brut. Dar din alte date se da acest salariu ca fiind unul singur pe an si nu variabil pe luna. Exemplu: pe anul 2015 conf.Legii 187/2014=2415lei, iar in calcul apar valorile lunare ale salariului mediu brut: 2408 2395 2529 2564 2500 2516 2563 2515 2541 2594 2659 2930.

Re: Calcul punctaj
Scris de: la pensie la data: 07/19/2016 7:01am
Faceti confuzie intre salariu mediu brut lunar realizat pe economie comunicat de catre institutul national de Statistica si salariul mediu utilizat la fundamentarea bugetului anual de asigurari sociale.
Punctajul mediu al pensiei se calculeaza astfel :
- Se calculeaza un punctaj lunar impartind veniturile obtinute lunar (dovedite prin documente), pe toata perioada lucrata, la salariul mediu pe economie din acea luna, anuntat de Institutul National de Statistica.
Aceste salarii le gasiti pe site-ul nostru la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/salariul-mediu-pe-tara.php
Acestea sunt egale pe un an intreg pana in anul 1990 si se mai gasesc in anexa 7 la legea pensiilor 263/2010 iar incepand cu ianuarie 1991 a fost calculat si comunicat lunar de catre Institul National de Statistica.
- Se calculeaza un punctaj anual prin impartirea sumei punctajelor lunare dintr-un an calendaristic la 12 indiferent de numarul de luni lucrate pe an.
- Se calculeaza punctajul total realizat prin suma punctajelor anuale pe toata perioada lucrata la care se adauga punctajele acordate pentru contributia la pensie suplimentara inainte de aprilie 2001.
- Se calculeaza punctajul mediu anual prin impartirea punctajului total realizat la stagiul complet de cotizare. Incazul dv se foloseste stagiul complet de cotizare de 35 ani
Salariul mediu utilizat la fundamentarea bugetului anual de asigurari sociale se stabileste anual prin legea prin care se stabileste bugetului asigurarilor sociale si il puteti gasi pe site-ul nostru la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/salariul-mediu-brut.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1