Subiect "desfacere cim" Deschis de angela la data: 07/19/2016 2:22am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
desfacere cim
Scris de: angela la data: 07/19/2016 2:22am
Gen:
Data nasterii:1956
Stagiul de cotizare:35,5
Alte date:
Intrebare:daca nu am prezentat decizia de pensionare anticipata partial,angajatorului acesta poate sa mi desfaca cim?Daca doresc sa mai lucrez trebuie sa anulez decizia de pensie?angajatorul poate desface cim pe baza deciziei fara acordul meu?MULTUMESC
Re: desfacere cim
Scris de: la pensie la data: 07/20/2016 7:50am
Situatia dv nu este clara deoarece nu precizati daca dv lucrati in prezent.
In codul muncii (legea 53/2003 art 56 alin 1 litera c) se prevede ca in cazul pensiei anticipate partiale contractul de munca inceteaza la data comunicarii deciziei de pensionare. Dar angajatorul nu stie ca dv ati primit decizie de pensionare daca dv nu-l anuntati deoarece acesta nu primeste un exemplar al deciziei dv de pensie.
Daca dv nu faceti cunoscut angajatorului primirea deciziei de pensionare si acesta nu are alte motive de declarare a incetarii contractului de munca puteti lucra in continuare fara a primi pensie pentruca aceasta se suspenda pana cand prezentati la Casa de pensii dovada incetarii contractului de munca.
Daca lucrati in continuare dupa primirea deciziei de pensionare veti lucra cu acelasi contract de munca daca acesta nu inceteaza din alte motive
Daca angajatorul ia la cunostinta ca vi s-a comunicat decizia de pensionare are dreptul sa declare incetarea contractului de munca conform acelui articol din codul muncii indicat de noi mai sus.
Scris de: angela la data: 07/20/2016 10:42am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Inca lucrez.Conducerea stie ca am depus dosarul de pensie.Inca nu am comunicat conducerii primirea deciziei pt ca doresc sa anulez decizia pt a face alta cerere si a putea beneficia de legea 142.Va intreb daca sunt vinovata de ceva in cazul ca nu am anuntat conducerea de primirea deciziei.Va multumesc mult
Scris de: la pensie la data: 07/22/2016 1:37am
Codul muncii nu prevede sanctiuni pentru cei care nu comunica angajatorului primirea deciziei de pensionare anticipata partiala.
Consideram ca ati luat o decizie corecta sa cereti anularea deciziei de pensionare si repetarea cererii deoarece Casa de Pensii a anuntat ca prevederile legii 142/2016 nu se aplica pensiilor anticipate partiale cerute inainte de 17 iulie 2016.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1