Subiect "sporuri ulterioare datei septembrie 1992" Deschis de Bianca Pop Robescu la data: 07/19/2016 10:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
sporuri ulterioare datei septembrie 1992
Scris de: Bianca Pop Robescu la data: 07/19/2016 10:46am
Gen:F
Data nasterii:1956
Stagiul de cotizare:35
Alte date:
Intrebare1:In septembrie 1992 sporurile au fost introduse in salarul de baza. La firma unde am lucrat eu numai o parte s-au introdus ramanad neintroduse o serie de sporuri (toxicitate, vechime, conditii grele) .
Programul dvs ia in calcul aceste sporuri pe care eu le am introdus si in anii urmatori ?
Intrebare 2 : In ultimii ani salariul meu depaseste media a 5 salarii medii pe tara . Eu am introdus salariul pe care l am. Programul dvs tine cont de aceasta limitare , sau sa introduc eu media de 5 salarii ?
Re: sporuri ulterioare datei septembrie 1992
Scris de: la pensie la data: 07/20/2016 10:14am
1 Programul de calcul ia in calcul si sporurile introduse in program dupa septembrie 1992. Ramane in responsabilitatea dv ca sporurile introduse sa fie corecte.
2 Programul de calcul face automat limitarea la salariile indicate de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Puteti viziona punctajele anuale facand click pe butonul ”Datele introduse” de pe oricare pagina anuala a programului.
3 Am verificat datele introduse de dv in ultimul program cu numele Bianca Pop Robescu si avem urmatoarele observatii
- Nu ati introdus sporul de vechime care se acorda automat de Casa de pensii si care trebuie introdus in program asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
In cazul dv este corect urmatorul spor de vechime
Intre septembrie 1983 - septembrie 1984 3 %
Intre octombrie 1984 - septembrie 1989 6 %
Intre octombrie 1989 - martie 1992 9 %
4 Rezultatele iesite prin calcul cu programul de pe site in cazul dv trebue corectate astfel:
- Calculul punctajului mediu anual trebuie facut impartind punctajul total realizat la stagiul complet de cotizare care in cazul dv este de 30,50 ani
- Rezultatul iesit din calculul de mai sus se corecteaza inmultindu-l cu indicele de corectie acordat in anul iesirii la pensie, care presupunem ca este 2017. Indicele de corectie care se va acorda in anul 2017 va fianuntat in decembrie 2016.
Scris de: Bianca Pop Robescu la data: 07/27/2016 11:35am
la pensie :
1 Programul de calcul ia in calcul si sporurile introduse in program dupa septembrie 1992. Ramane in responsabilitatea dv ca sporurile introduse sa fie corecte.
2 Programul de calcul face automat limitarea la salariile indicate de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Puteti viziona punctajele anuale facand click pe butonul ”Datele introduse” de pe oricare pagina anuala a programului.
3 Am verificat datele introduse de dv in ultimul program cu numele Bianca Pop Robescu si avem urmatoarele observatii
- Nu ati introdus sporul de vechime care se acorda automat de Casa de pensii si care trebuie introdus in program asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
In cazul dv este corect urmatorul spor de vechime
Intre septembrie 1983 - septembrie 1984 3 %
Intre octombrie 1984 - septembrie 1989 6 %
Intre octombrie 1989 - martie 1992 9 %
4 Rezultatele iesite prin calcul cu programul de pe site in cazul dv trebue corectate astfel:
- Calculul punctajului mediu anual trebuie facut impartind punctajul total realizat la stagiul complet de cotizare care in cazul dv este de 30,50 ani
- Rezultatul iesit din calculul de mai sus se corecteaza inmultindu-l cu indicele de corectie acordat in anul iesirii la pensie, care presupunem ca este 2017. Indicele de corectie care se va acorda in anul 2017 va fianuntat in decembrie 2016.

Multumesc pentru raspuns.
Am adaugat sporul de vechime care mi l-ati indicat. Eu il aveam din septembrie 1990.
Calculul referitor la punctaj mediu anual inteleg ca se poate face in decembrie 2016 - corect ?
Eu am si perioade cu grupe dar nu stiu sa fac calculul indicat de dvs pentru ca nu stiu care % sa aplic .
Poate ma ajutati.
Perioadele sunt astfel :
27.09.1990-15.08.1993 grupa I 100%
15.08.1993-15.05.1997 grupa I+II in procent 60%+40%
15.05.1997-31.03.2001 grupa II 100%
multumesc
Scris de: la pensie la data: 07/29/2016 3:53am
Nu intelegem ce vreti sa spuneti cu calculul punctajului mediu facut in decembrie 2016
Calculul punctajului pensiei se face la data depunerii dosarului de pensionare.
Dumneavoastra aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca la varsta de 60 ani si 6 luni adica in 20 ianuarie 2017.
Pentru stagiile de cotizare in grupele de munca de 5 ani in gr I si 5 ani in gr II aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si 6 luni si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Am facut calculul punctajului suplimentar pentru stagiile de cotizare lucrate in grupele de munca si a rezultat 7,02438 puncte. Acest punctaj il introduceti in pagina de intrare in program in caseta ”Punctaj suplimentar grupa de munca”.
Cu ocazia calcularii acestui punctaj am observat ca ati introdus in anul 2000 salarii de 10 ori mai mici decat cele reale. Eroarea a fost favorizata de spatiul mic din tabel. Pentru vizualizarea datelor introduse si a punctajelor anuale realizate faceti click pe butonul ”Datele introduse” de pe oricare pagina anuala de date.
Scris de: Bianca Pop Robescu la data: 07/31/2016 9:10am
la pensie :
Nu intelegem ce vreti sa spuneti cu calculul punctajului mediu facut in decembrie 2016
Dumneavoastra aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca la varsta de 60 ani si 6 luni adica in 20 ianuarie 2017.
Pentru stagiile de cotizare in grupele de munca de 5 ani in gr I si 5 ani in gr II aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si 6 luni si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Am facut calculul punctajului suplimentar pentru stagiile de cotizare lucrate in grupele de munca si a rezultat 7,02438 puncte. Acest punctaj il introduceti in pagina de intrare in program in caseta ”Punctaj suplimentar grupa de munca”.
Cu ocazia calcularii acestui punctaj am observat ca ati introdus in anul 2000 salarii de 10 ori mai mici decat cele reale. Eroarea a fost favorizata de spatiul mic din tabel. Pentru vizualizarea datelor introduse si a punctajelor anuale realizate faceti click pe butonul ”Datele introduse” de pe oricare pagina anuala de date.

Multumesc
Scris de: Bianca Pop Robescu la data: 07/31/2016 9:12am
Bianca Pop Robescu :
la pensie :

Multumesc

Am inteles. Am facut si corectia.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1