Subiect "sume sarbatori legale" Deschis de iris iris la data: 07/21/2016 1:45am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
sume sarbatori legale
Scris de: iris iris la data: 07/21/2016 1:45am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca sumele platite pt munca prestata in sambete, duminici, sarbatori legale {sume platite cu 100%] si pt care am adeverinta se iau in calcul la pensie??

De asemeni salariul de merit pt care am adeverinta de la unitatea la care am lucrat se ia in calcul la pensie?..

indemnizatia de scoala speciala de 15% pt care am adeverinta si pe care l=am primit din 1993 pana in ce an se ia in calcul>..va multumesc
Re: sume sarbatori legale
Scris de: la pensie la data: 07/22/2016 2:28am
Baza de calcul a punctajului pensiei este diferita pentru perioadele inainte si dupa 01 aprilie 2001 asa cum explicam noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
In cazurile concrete precizate de dv raspunsul este :
1 Veniturile suplimentare realizate in perioada repausului saptamanal si a sarbatorilor legale, in perioada anterioara lui aprilie 2001, se iau in calculul pensiei daca obtineti o hotarare judecatoreasca cu respectarea Deciziei ICCJ nr 19/2012. iar dupa aprilie 2001 sunt luate in calcul fara a fi dovedite prin adeverinta sau hotarare judecatoreasca.
2 Salariul de merit si indemnizatia de scoala speciala sunt luate in calculul pensiei inainte de aprilie 2001 daca sunt dovedite prin adeverinta . iar dupa aprilie 2001 sunt luate in calcul fara a fi dovedite prin adeverinta.
Scris de: iris iris la data: 07/22/2016 5:05am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:multumesc dar revin cu precizarea ca eu am lucrat in schimburi, flux continuu iar plata sumelor din sarbatori legale, sambete si duminici sunt conform contractului de munca , nu sunt venituri suplimentare ci reprezinta salarii, daca nu se iau in calcul pe ce temei legal n sunt exceptate?
Scris de: la pensie la data: 07/25/2016 1:54am
In raspunsul anterior v-am dat dat lamuririle necesare si daca doriti o descriere mai ampla a acestei baze de calcul cititi Anexa 15 la normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010.
In aceste norme nu sunt nominalizate sporurile pentru plata orelor lucrate in zilele de repaus ci se nominalizeaza ca nu intra in calcul veniturile obtinute pentru orele suplimentare si alte sporuri care nu au caracter permanent
Daca nu sunteti de acord cu ele nu suntem noi de vina pentruca nu noi le-am stabilit si daca cineva trebuie sa le justifice sunt cei care le-au stabilit prin legea pensiilor 3/1977 si a normelor de aplicare a acesteia care in prezent sunt abrogate si nu mai pot fi modificate.
Cei care le aplica acum sunt incorsetati de unele prevederi juridice care nu pot fi modificate decat prin hotarari judecatoresti.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1