Subiect "Ma pot pensiona ?" Deschis de Kulka Ana la data: 07/21/2016 12:32pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Ma pot pensiona ?
Scris de: Kulka Ana la data: 07/21/2016 12:32pm
Gen:Feminin
Data nasterii:1957 iunie 8
Stagiul de cotizare:28 ani si 4 luni
Alte date:9 ani si 4 luni in gr 2
Intrebare:Cand ma pot pensiona la cerere ? am inteles ca trebuie sa am 30 de ani si 9 luni lucrati ,dar nu stiu daca trebuie efectiv lucrati sau la 28 de ani si 4 luni se adauga si de la grupa 2 ani si ceva ? Si inca o intrebare ,daca se scad concediile medicale ? Va multumesc anticipat si astept raspunsul .
Re: Ma pot pensiona ?
Scris de: la pensie la data: 07/22/2016 7:41am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 8 martie 2018 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 9 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 9 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite” .
Pentru stagiul de 9 ani in gr II se acorda un stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 2 ani si 3 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati stagiul total de cotizare de 30 ani si 7 luni.
Perioada concediilor pentru incapacitate de munca (medicale) inainte de 01 ianuarie 2005 nu se scade din stagiul de cotizare iar dupa aceasta data nu se scade daca acestea sunt datorate accidentelor de munca sau bolilor profesionale
Pentru stagiul de 9 ani lucrat in conditii deosebite se acorda o reducere a varstei de pensionare cu 1 an si 6 luni si va puteti pensiona pensiona cu pensie pentru limita de varsta dupa varsta de 59 ani si 3 luni atunci cand va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare (se include si sporul de vechime de 2 ani si 3 luni pentru stagiul in grupa de munca).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1