Subiect "pensia partiala anticipata" Deschis de Elvira la data: 07/27/2016 5:06am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensia partiala anticipata
Scris de: Elvira la data: 07/27/2016 5:06am
Gen:f
Data nasterii:26.04.1958
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:
Intrebare:Daca sunt deja pensz beneficieionata anticipat partial, beneficiez de acum inainte de LEGEA 142/2016 ? sau vor fi diferente ca si pana acum ?
Re: pensia partiala anticipata
Scris de: la pensie la data: 07/28/2016 6:47am
Modul de calcul al diminuarii pensiei anticipate partiale stabilit prin legea 142/2016 se aplica numai celor care ies la pensie dupa data intrarii in vigoare a acesteia (21 iulie 2016).
Diminuarea pensiilor anticipate partiale pentru cei iesiti la pensie inainte de intrarea in vigoare a legii 142/2016 ramane neschimbata.
Scris de: Elvira la data: 08/10/2016 9:52am
Gen:f
Data nasterii:26.04.1958
Stagiul de cotizare:32
Alte date:
Intrebare:Ca si pana acum, nu vom fi egali niciodata. Trebuia aplicata legea macar de acum inainte la toti pensionarii. Daca ma reangajez 1 an si apoi ies din nou la pensie, beneficiez de legea noua pentru pensionare anticipata ?
Scris de: la pensie la data: 08/12/2016 6:01am
In privinta egalitatii in fata legii nu mai comentam cu singura observatie ca suntem de acord cu expresia dv ” nu vom fi egali niciodata”.
In privinta posibilitatii de angajare dupa care la incetarea activitatii sa benefiati de recalcularea diminuarii pensiei va precizam ca nu este posibila deaorece :
- Prin reangajare se suspenda pensia anticipata partiala fara a se anula decizi de pensionare
- Prin incetarea activitatii se repune in plata pensia anticipata partiala calculata anterior .
- Decizia de pensie anticipata partiala este anulata numai la trecerea la pensie pentru limita de varsta cand se emite o noua decizie de pensionare.
Dupa parerea noastra singura speranta ramane ca cineva sa deschida actiune in justitie si sa ajunga pana la ICCJ pentru o reglementare generala sau cei care au dreptul sa faca o sesizare la Curtea Constitutionala in care sa prezinte aceasta anomalie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1