Subiect "DREPTURI RECALCULARE PENSIE" Deschis de JULLYA la data: 07/28/2016 2:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
DREPTURI RECALCULARE PENSIE
Scris de: JULLYA la data: 07/28/2016 2:55am

Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:REVIN DIN NOU... RUGAMINTEA MEA ESTE SA IMI COMUNICATI CUM SE POATE CASTIGA IN INSTANTA RECALCULAREA PENSIEI IN BAZA ADEVERINTEI DE LA ANGAJATOR, PE CASTIGUL BRUT REALIZAT (NECONTESTAND DECIZIA DE PENSIE INVALIDITATE IN TERMEN), PENTRU CA, NU MI S-A MOTIVAT PE DECIZIE CA NU MI-A FOST LUAT IN CALCUL SALARIUL BRUT REALIZAT. ADEVERINTA A FOST DEPUSA LA CJP IN IULIE 2014, IAR IN DECEMBRIE 2014 AM PRIMIT DECIZIA, DUPA CARE AM CERUT BULETINUL DE CALCUL SI STAGIILE DE COTIZARE. IN MARTIE 2016 AM MAI PRIMIT DOUA DECIZII IN URMA ALTOR RECALCULARI (SPOR DE NOAPTE SI CONDITII DEOSEBITE), NEAVAND NICI O MOTIVARE PE CASTIGUL BRUT REALIZAT, FAPT PENTRU CARE AM CERUT UN RASPUNS OFICIAL, RASPUNSUL FIIND NEGATIV. IN URMA ACESTUI RASPUNS (DUPA VERIFICARILE FACUTE), AM CONTESTAT RASPUNSUL LOR, INCLUSIV PE MOTIVUL DECIZIEI DIN DECEMBRIE 2014(DUPA RECALCULARE ADEVERINTA),IAR TRIBUNALUL MI-A RESPINS CA NEFONDAT. URMEAZA APELUL... NICI NU STIU CE SA FAC?? AM LUCRAT LA PETROMAR CONSTANTA, PERIOADA 1986-2005(PLATFORME PETROLIERE), CA MARINAR SI MA LUPT PENTRU NISTE DREPTURI IN BAZA CARORA S-A VIRAT CAS PE CASTIGUL BRUT REALIZAT, DOVADA FIIND ADEVERINTA DE LA ANGAJATOR, DIN CARE REIESE CONCRET CA PE **INTREAGA PERIOADA LUCRATA**, CAS S-A VIRAT ASUPRA CASTIGULUI BRUT REALIZAT, ACEST LUCRU NEFIIND EVIDENTIAT IN CARNETUL DE MUNCA, IAR SALARIUL BRUT REALIZAT ESTE DIFERIT DE LA O LUNA LA ALTA, CONFORM CCM SI REGIMUL PRELUNGIT AL MUNCII PE MARE. DECIZIILE ICCJ 19/2012 SI 5/2010 ... SI CHIAR DECIZIA ICCJ 19/2011 ** PRINCIPIUL CONTRIBUTIVITATII**...FAC REFERIRE SI LA VENITURILE SUPLIMENTARE ... CHIAR NU IMI POT CASTIGA DREPTURILE IN INSTANTA , DACA NU A FOST CONTESTATA DECIZIA RESPECTIVA IN TERMEN SI NEAVAND NICI O MOTIVATIE A CASEI DE PENSII PE NICI UNA DIN DECIZII. NU STIU NICI MOTIVAREA INSTANTEI PT. CARE S-A RESPINS CA NEFONDAT ?? URMEAZA SA PRIMIM SENTINTA... SI APELUL !? MULTUMESC!
Re: DREPTURI RECALCULARE PENSIE
Scris de: la pensie la data: 07/29/2016 9:00am
Consideram ca ati abordat gresit contestatiile facute avand la baza o adeverinta de la angajatot cu castigurile brute.
Art 165 alin (2) din legea 263/2010 prevede ca ”la determinarea lunctajelor lunare pe langa salariile tarifare se iau in vedere si sporurile cu caracter permanent care dupa data de 01 aprilie 1992 au facut parte din baza de calcul a pensiilor conform legislatiei anterioare (Legea pensiilor 3/1977,Normele de aplicare ale acesteia, legea 57/1974 de retribuire a muncii si legea 49/1992) si care sunt inscrise in carnetul de munca sau sunt dovedite prin adeverinte eliberate de unitati”.
Aceste sporuri cu caracter permanent luate in calculul pensiei sunt explicate pe larg in anexa 15 la normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 si pe site-ul nostru la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Tot aici veti gasi si o lista cu castigurile care nu au caracter permanent si daca adeverinta dv nu specifica ce contin castigurile brute instanta poate considera ca acestea contin si cele enumerate in lista de mai sus si nu va da castig de cauza.
Pe langa cele de mai sus exista si exceptii precizate de ICCJ prin decizii asa cum precizati dv adica:
- Decizia ICCJ 5/2010 pentru introducerea in calcul a veniturilor castigate pe ore suplimentare
- Decizia ICCJ 19/2011 pentru introducerea in calcul a veniturilor castigate in acord
- Decizia ICCJ 19/2012 (sporurile ÅŸi alte venituri suplimentare)
Dar pentru a fi luate in calcul sporurile enumerate in deciziile ICCJ trebuie sa aveti Hotarari ale instantelor de judecata. Insa pentru a obtine hotarari ale instantelor de judecata trebuie sa prezentati in instanta adeverinte care sa evidentieze castigurile mentionate in aceste decizii si nu o adeverinta cu castigurile brute.
Scris de: JULLYA la data: 07/29/2016 10:06am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:DA , INTR-ADEVAR NU AM SPECIFICAT CE CONTINE ADEVERINTA. VA SCRIU ACUM CE CUPRINDE FIECARE COLOANA: 1. SALARIUL TARIFAR DE INCADRARE, 2.SPOR VECHIME IN MUNCA SI PETROL, 3.SPOR CONDITII GRELE DE MUNCA, 4.SPOR CONDITII PERICULOASE, 5. SPOR CONDITII NOCIVE, 6.SPOR DE MARE, 7.SPOR DE SANTIER, 8.SPOR DE IZOLARE, 9.SPOR DE TURA, 10.ORE SUPLIMENTARE:(M)MARE, (D)DANA, SARBATORI LEGALE SI 11. SALARIUL BRUT REALIZAT, INCLUSIV CE A-TI SCRIS SI DV. REFERITOR LA DECRETUL 389/1972, LEGEA 49/1992 SI OUG 2/1999. PE MINE MA INTERESEAZA DE CE NU MI S-A LUAT IN CALCUL COLOANA 10. ORELE SUPLIMENTARE PE MARE S-AU IN DANA, INCLUSIV SARBATORI LEGALE NU LE FACEAM CA STATEAM PESTE PROGRAM S-AU CA VROIAM EU, ASA ERA REGIMUL DE LUCRU( DACA NE PRINDEA FURTUNA PE MARE, INTARZIAM SI CATE 9 ZILE PENTRU A AJUNGE IN PORT) SA SCHIMBAM TURA.AM VRE-O SANSA DE A CASTIGA LA APEL VENITURILE SUPLIMENTARE?? PANA NU AM CERUT DETALII (NEAVAND MOTIVAT NICIUNDE CA SALARIUL BRUT NU S-A LUAT IN CALCUL), NU AM PUTUT SA CONTEST ACEA DECIZIE DIN 2014 DUPA RECALCULARE, DEOARECE DE-ABIA ANUL ACESTA MI-AU RASPUNS OFICIAL SI NEGATIV PE SALARIUL BRUT. MULTUMESC!
Scris de: Iftene Ovidiu la data: 07/29/2016 1:42pm
la pensie :
Consideram ca ati abordat gresit contestatiile facute avand la baza o adeverinta de la angajatot cu castigurile brute.
Art 165 alin (2) din legea 263/2010 prevede ca ”la determinarea lunctajelor lunare pe langa salariile tarifare se iau in vedere si sporurile cu caracter permanent care dupa data de 01 aprilie 1992 au facut parte din baza de calcul a pensiilor conform legislatiei anterioare (Legea pensiilor 3/1977,Normele de aplicare ale acesteia, legea 57/1974 de retribuire a muncii si legea 49/1992) si care sunt inscrise in carnetul de munca sau sunt dovedite prin adeverinte eliberate de unitati”.
Aceste sporuri cu caracter permanent luate in calculul pensiei sunt explicate pe larg in anexa 15 la normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 si pe site-ul nostru la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Tot aici veti gasi si o lista cu castigurile care nu au caracter permanent si daca adeverinta dv nu specifica ce contin castigurile brute instanta poate considera ca acestea contin si cele enumerate in lista de mai sus si nu va da castig de cauza.
Pe langa cele de mai sus exista si exceptii precizate de ICCJ prin decizii asa cum precizati dv adica:
- Decizia ICCJ 5/2010 pentru introducerea in calcul a veniturilor castigate pe ore suplimentare
- Decizia ICCJ 19/2011 pentru introducerea in calcul a veniturilor castigate in acord
- Decizia ICCJ 19/2012 (sporurile ÅŸi alte venituri suplimentare)
Dar pentru a fi luate in calcul sporurile enumerate in deciziile ICCJ trebuie sa aveti Hotarari ale instantelor de judecata. Insa pentru a obtine hotarari ale instantelor de judecata trebuie sa prezentati in instanta adeverinte care sa evidentieze castigurile mentionate in aceste decizii si nu o adeverinta cu castigurile brute.

Bună seara,ar fi fost bine dacă v-am putea trimite şi poze cu anumite acte şi adeverinţe ca să fim cât mai clari şi exacţi.Aşa nu întotdeauna ne putem exprima şi poate dumneavoastră nu ne puteţi înţelege ce dorim. Vă mulţumesc anticipat.
Scris de: la pensie la data: 07/30/2016 8:08am
Pentru Jullia
Fiind vorba de hotararea unei instante judecatoresti nu o putem comenta si credem ca pentru aceasta este oportun sa va adresati unui avocat specializat in acest domeniu.
Pe de alta parte nu cunoastem nicio reglementare juridica in care sa fie amintite orele suplimentare specificate in adeverinta dv la nr 10.
Decizia ICCJ 5/2010 pentru introducerea in calcul a veniturilor castigate pe ore suplimentare nu se refera la cazul dv ci la salariatii din santierele de constructii montaj care au avut aprobate programe prelungite de lucru conform Hotararii Consiliului de Ministri 1546/1952.
Scris de: la pensie la data: 07/30/2016 8:18am
Pentru Iftene Ovidiu
Daca aveti in vedere numai multitudinea nevoilor dv aveti multa dreptate dar daca luati in considereare ca posibilitatile noastre sunt disproportional de mici fata de aceste nevoi ne veti intelege.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1