Subiect "Buna ziua! M-am pensionat la varsta de 39 ani pe caz de boala in anul 2010 , gradul lll de munca, pe baza certificatului de handicap gradul ll, accentuat.Pe Decizia de pensionare la data ivirii invaliditatii apare anul 2010, fapt care ma impiedica sa beneficiez de pensia de urmas de la unul din parinti. Desi am prezentat acte medicale doveditoare inca de la inceput din care reiese ca sufar de monopareza flasca membru inferior stang inca de la varsta de 6 luni.Doresc sa renunt la pensia de munca si sa trec la pensia de urmas, dar acea data ma impiedica. Am solicitat schimbarea datei ivirii invaliditatii si mi s-a spus de la Comisie ca nu se poate.Pe certificatul de handicap este trecuta ca data a ivirii invaliditatii dupa nastere, iar pe Decizia de pensionare data din 2010. Cum se poate rezolva aceasta situatie, doar prin Instanta, asa cum mi s-a spus? Nu se poate revizui dosarul meu si sa se emita o noua Decizie din care sa reiasa data reala a ivirii invaliditatii? Precizez ca ma prezint anual la Comisie, desi boala de care sufar este ireversibila. De fiecare data mi se elibereaza o noua Decizie, in care se repeta aceeasi data, 2010. Va multumesc!" Deschis de Munteanu Elena la data: 07/30/2016 8:08am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Buna ziua! M-am pensionat la varsta de 39 ani pe caz de boala in anul 2010 , gradul lll de munca, pe baza certificatului de handicap gradul ll, accentuat.Pe Decizia de pensionare la data ivirii invaliditatii apare anul 2010, fapt care ma impiedica sa beneficiez de pensia de urmas de la unul din parinti. Desi am prezentat acte medicale doveditoare inca de la inceput din care reiese ca sufar de monopareza flasca membru inferior stang inca de la varsta de 6 luni.Doresc sa renunt la pensia de munca si sa trec la pensia de urmas, dar acea data ma impiedica. Am solicitat schimbarea datei ivirii invaliditatii si mi s-a spus de la Comisie ca nu se poate.Pe certificatul de handicap este trecuta ca data a ivirii invaliditatii dupa nastere, iar pe Decizia de pensionare data din 2010. Cum se poate rezolva aceasta situatie, doar prin Instanta, asa cum mi s-a spus? Nu se poate revizui dosarul meu si sa se emita o noua Decizie din care sa reiasa data reala a ivirii invaliditatii? Precizez ca ma prezint anual la Comisie, desi boala de care sufar este ireversibila. De fiecare data mi se elibereaza o noua Decizie, in care se repeta aceeasi data, 2010. Va multumesc!
Scris de: Munteanu Elena la data: 07/30/2016 8:08am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Re: Buna ziua! M-am pensionat la varsta de 39 ani pe caz de boala in anul 2010 , gradul lll de munca, pe baza certificatului de handicap gradul ll, accentuat.Pe Decizia de pensionare la data ivirii invaliditatii apare anul 2010, fapt care ma impiedica sa beneficiez de pensia de urmas de la unul din parinti. Desi am prezentat acte medicale doveditoare inca de la inceput din care reiese ca sufar de monopareza flasca membru inferior stang inca de la varsta de 6 luni.Doresc sa renunt la pensia de munca si sa trec la pensia de urmas, dar acea data ma impiedica. Am solicitat schimbarea datei ivirii invaliditatii si mi s-a spus de la Comisie ca nu se poate.Pe certificatul de handicap este trecuta ca data a ivirii invaliditatii dupa nastere, iar pe Decizia de pensionare data din 2010. Cum se poate rezolva aceasta situatie, doar prin Instanta, asa cum mi s-a spus? Nu se poate revizui dosarul meu si sa se emita o noua Decizie din care sa reiasa data reala a ivirii invaliditatii? Precizez ca ma prezint anual la Comisie, desi boala de care sufar este ireversibila. De fiecare data mi se elibereaza o noua Decizie, in care se repeta aceeasi data, 2010. Va multumesc!
Scris de: la pensie la data: 07/30/2016 8:30am
Noi nu cunoastem alta cale in afara de deschiderea unei actiuni in justitie (la tribunal). Actiunea in instanta este scutita de taxe.
Va multumesc pentru raspuns! Totusi, exista posibilitatea sa renunt la pensia de munca si sa redeschid un nou dosar pentru pensia de urmas, avand certificat de handicap gradul Il accentuat, permanent?
Scris de: Munteanu Elena la data: 07/30/2016 1:31pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Re: Buna ziua! M-am pensionat la varsta de 39 ani pe caz de boala in anul 2010 , gradul lll de munca, pe baza certificatului de handicap gradul ll, accentuat.Pe Decizia de pensionare la data ivirii invaliditatii apare anul 2010, fapt care ma impiedica sa beneficiez de pensia de urmas de la unul din parinti. Desi am prezentat acte medicale doveditoare inca de la inceput din care reiese ca sufar de monopareza flasca membru inferior stang inca de la varsta de 6 luni.Doresc sa renunt la pensia de munca si sa trec la pensia de urmas, dar acea data ma impiedica. Am solicitat schimbarea datei ivirii invaliditatii si mi s-a spus de la Comisie ca nu se poate.Pe certificatul de handicap este trecuta ca data a ivirii invaliditatii dupa nastere, iar pe Decizia de pensionare data din 2010. Cum se poate rezolva aceasta situatie, doar prin Instanta, asa cum mi s-a spus? Nu se poate revizui dosarul meu si sa se emita o noua Decizie din care sa reiasa data reala a ivirii invaliditatii? Precizez ca ma prezint anual la Comisie, desi boala de care sufar este ireversibila. De fiecare data mi se elibereaza o noua Decizie, in care se repeta aceeasi data, 2010. Va multumesc!
Scris de: la penssie la data: 08/01/2016 8:10am
Nu cunoastem o posibilitate sa renuntati la propria pensie de invaliditate decat daca optati pentru pensia de urmas. Dar in cazul dv nu puteti beneficia de pensia de urmas decat daca va prezentati la comisia de expertiza a capacitatii de munca si aceasta constata ca diminuarea capacitatii de munca s-a facut inainte de a avea varsta de 16 ani si dv ati precizat ca cei de la Comisia de expertiza a capacitatii de munca nu sunt de acord. Atunci trebuie sa fie obligati sa recunoasca data aparitiei invaliditatii prin o Hotarare Judecatoreasca.
Daca vreti sa evitati actiunea in justitie incercati sa faceti o contestatie la Comisia Centrala de Contestatii in care depuneti copii de pe certificatul de handicap accentuat si decizia de incadrare in gradul III de munca semnaland contradictia.
Contestatia se depune tot la registratura Casei Teritoriale de Pensii. Totusi aceasta procedura dureaza foarte mult.
Daca mai reveniti cu intrebari nu mai scrieti textul intrebarii la rubrica ”Subiect” ci aci scrieti ”Pensie de urmas” si mai jos la ”Intrebare” scrieti textul Intrebarii
Buna ziua! Va multumesc pentru raspunsul dat! Sper sa gasesc intelegere din partea Comisiei, desi mi s-a vorbit pe un ton ridicat si nici nu au vrut sa se uite pe actele medicale vechi si nici pe Certificatul de handicap, spunand ca nu-i intereseaza.
Scris de: Munteanu Elena la data: 08/01/2016 9:12am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua! De la Comisia medicala mi s-a mai spus ca nu exista nici un articol din lege care sa - i permita sa schimbe data ivirii invaliditatii. Asa este ? Nu Comisia poate sa revizuiasca dosarul meu si sa emita o noua Decizie sau pe urmatoarea Decizie medicala, din luna octombrie a.c., cand voi merge la control, poate sa schimbe data ivirii invaliditatii, existand acte medicale doveditoare la dosar? Sunt tare nedumerita de ce le este atat de greu sa schimbe o eroare intr-un adevar. Eu nu am facut Contestatie in anul 2011 , cand mi-a venit prin Posta Decizia, n-am stiut atunci ca imi va creea atatea probleme acea data, crezand ca se va tine cont de actele medicale.. Mii s-a spus de la Comisie ca nu s-a mai intalnit un caz ca al meu, desi eu nu cred acest lucru..Intrebare: exista sau nu un articol din lege care sa-i dea posibilitatea medicului din Comisia de care apartin sa modifice data ivirii invaliditatii? Va multumesc!
Scris de: Munteanu Elena la data: 08/02/2016 7:06am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua! De la Comisia medicala mi s-a mai spus ca nu exista nici un articol din lege care sa - i permita sa schimbe data ivirii invaliditatii. Asa este ? Nu Comisia poate sa revizuiasca dosarul meu si sa emita o noua Decizie sau pe urmatoarea Decizie medicala, din luna octombrie a.c., cand voi merge la control, poate sa schimbe data ivirii invaliditatii, existand acte medicale doveditoare la dosar? Sunt tare nedumerita de ce le este atat de greu sa schimbe o eroare intr-un adevar. Eu nu am facut Contestatie in anul 2011 , cand mi-a venit prin Posta Decizia, n-am stiut atunci ca imi va creea atatea probleme acea data, crezand ca se va tine cont de actele medicale.. Mii s-a spus de la Comisie ca nu s-a mai intalnit un caz ca al meu, desi eu nu cred acest lucru..Intrebare: exista sau nu un articol din lege care sa-i dea posibilitatea medicului din Comisia de care apartin sa modifice data ivirii invaliditatii? Va multumesc!
Scris de: Munteanu Elena la data: 08/02/2016 7:14am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Scris de: la pensie la data: 08/03/2016 8:22am
Cei de la Comisia de Expertiza a Capacitatii de Munca au dreptate ca nu exista niciun aticol de lege care sa le permita sa modifice data ivirii invaliditatii dar ar trebui sa-i intrebati daca ei cunosc un articol care sa le permita sa consemneze gresit data ivirii invaliditatii.
Daca la primul dosar medical in care ati cerut expertiza capacitatii de munca ati depus certificatul de handicap si diminuarea capacitatii de munca are legatura cu handicapul dv atunci de la prima expertiza trebuia sa inscrie corect data ivirii invaliditatii.
Daca nu au inscris-o corect atunci trebuie sa o inscrie acum la prima expertiza a capacitatii de munca in care depuneti un certificat de handicap cu data ivirii handicapului.
Daca nici asa nu sunteti inteleasa ajunjeti la prima solutie a actionarii in justitie.
Daca mai aveti intrebari de pus deschideti un nou mesaj si nu mai insrieti toata întrebarea in titlu.
Buna ziua! Va multumesc foarte mult!
Scris de: Munteanu Elena la data: 08/03/2016 9:15am
la pensie :
Cei de la Comisia de Expertiza a Capacitatii de Munca au dreptate ca nu exista niciun aticol de lege care sa le permita sa modifice data ivirii invaliditatii dar ar trebui sa-i intrebati daca ei cunosc un articol care sa le permita sa consemneze gresit data ivirii invaliditatii.
Daca la primul dosar medical in care ati cerut expertiza capacitatii de munca ati depus certificatul de handicap si diminuarea capacitatii de munca are legatura cu handicapul dv atunci de la prima expertiza trebuia sa inscrie corect data ivirii invaliditatii.
Daca nu au inscris-o corect atunci trebuie sa o inscrie acum la prima expertiza a capacitatii de munca in care depuneti un certificat de handicap cu data ivirii handicapului.
Daca nici asa nu sunteti inteleasa ajunjeti la prima solutie a actionarii in justitie.
Daca mai aveti intrebari de pus deschideti un nou mesaj si nu mai insrieti toata întrebarea in titlu.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1