Subiect "cand am dreptul la pensie ?" Deschis de Fekete Sandor la data: 08/01/2016 2:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cand am dreptul la pensie ?
Scris de: Fekete Sandor la data: 08/01/2016 2:11am
Gen:M
Data nasterii:27 martie 1957
Stagiul de cotizare:28 ani si 10 luni
Alte date:
Intrebare:buna ziua ! aceasta intrebare este formulata de un amic care nu are PC si nici internet !

va rog frumos sa-mi spuneti daca si cand am dreptul la pensie , la ce tip de pensie si cu ce penalizare ! mentionez ca nu mai lucrez de cativa ani si as dori sa depun dosar de pensie ! va multumesc cu respect !
Re: cand am dreptul la pensie ?
Scris de: la pensie la data: 08/02/2016 4:30am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 27 martie 2022 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Daca pana atunci va inbolnaviti si comisia de expertiza a capacitatii de munca de la Casa de pensii constata ca diminuarea capacitatii de munca este mai mare de 50 % va incadreaza in unul din gradele de invaliditate si beneficiati de pensie de invaliditate.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala, diminuata, deoarece pentru aceasta trebuie sa aveti varsta de 60 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1