Subiect "Varsta pensionare" Deschis de Costel Muntianu la data: 08/01/2016 5:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Varsta pensionare
Scris de: Costel Muntianu la data: 08/01/2016 5:11am
Gen:Masculin
Data nasterii:02-05-1964
Stagiul de cotizare:12 ani si 6 luni-grupa I-a; 19 ani si 8 luni-grupa II-a si conditii deosebite.
Alte date:Stagiul militar-1 an
si 8 luni. Intrebare:La ce varsta indeplinesc conditiile de pensionare si daca cele 6 luni de la grupa I-a se cumuleaza la anii lucrati in conditii deosebite si gr.II-a. Va multumesc!
Re: Varsta pensionare
Scris de: la pensie la data: 08/02/2016 6:25am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a anului de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca, in data de 02 mai 2029 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul de cotizare in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Stagiul de cotizare in gr II a fost echivalat cu conditii deosebite.
Pentru stagiile de 12 ani in gr I si 20 ani in gr II (completat cu 4 luni neutilizate la gr I) aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 11 ani care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si realizati un stagiu total de cotizare de 44 ani si 10 luni.
Pentru stagiul de 12 ani in conditii speciale si 20 ani in conditii deosebite (completat cu 4 luni neutilizate la conditii speciale) aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 10 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 54 ani si 6 luni adica in 02 noiembrie 2018.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1