Subiect "termen rec. pensie" Deschis de Gh. Martin la data: 08/01/2016 5:32am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
termen rec. pensie
Scris de: Gh. Martin la data: 08/01/2016 5:32am
Gen:M
Data nasterii: 18.02.1951
Stagiul de cotizare: peste 45 de ani
Alte date:
Intrebare: Avand castig de cauza intr-un proces civil cu casa de pensii( hot. din 24.05.2016), pe data de 05.07.2016 am depus cerere pentru recalcularea pensiei (prin luarea in calcul al unor venituri insa nici pana la aceasta data nu am primit nici noua decizie si nici diferenta de pensie. Exista un termen anume si pentru astfel de cazuri?.
Re: termen rec. pensie
Scris de: la pensie la data: 08/02/2016 6:36am
Termenul de rezolvare a cererilor depuse la Casa de pensii este stabilit la 45 zile prin art 106 alin (1) din legea pensiilor 263/2010 dar acesta in majoritatea cazurilor nu este respectat din motive birocratice.
Scris de: Gh. Martin la data: 08/03/2016 2:50am
Gen: M
Data nasterii: 18.02.1951
Stagiul de cotizare: peste 45 de ani
Alte date:
Intrebare: De la un ghiseu al Casei de pensii, pe data de 01.08.2016,interesandu-ma de stadiul cererii mele depuse pe 05.07.2016, mi s-a spus ca termenul de rezolvare este de 35 de zile lucratoare, nici macar nu ajunsese la serviciul de stabilire si calculare a drepturilor de pensii. Fiind vorba de o recalculare, eu am introdus datele in aproximativ o ora in aplicatie. Sa fie rea vointa?.
Scris de: la pensie la data: 08/04/2016 1:05am
Noi am precizat in raspunsul anterior si prevederea legala privind termenul de raspuns si parerea noastra privind cauzele intarzierilor.
Comparatia dv este nepotrivita deoarece un functionar are multe dosare, rezolvarea unui dosar nu se limiteaza la introducerea datelor, programul de calcul al Casei de pensii este mult mai complex iar responsabilitatea este mult mai mare si cere mai multa atentie. Si peste toate astea asa cum am spus mai sus trebuie intodusa in reteta si birocratie, mai putina sau mai multa dupa gust.
Apropo de datele introduse de dv am verificat unul din programele deschise pe numele dv (cel cu 547 luni introduse) si am constatat ca nu ati tinut seama de limitarea salariilor introduse in calcul, in anii 2001 si 2002, asa cum explicam noi pe site la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Aceasta eroare nu a influentat rezultatul deosrece programul face limitarea automat.
Scris de: Gh. Martin la data: 08/04/2016 8:11am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Multumesc pentru raspunsuri care, intotdeauna au venit cu promptitudine si lamuritoare. Eu am interpretat ca rea vointa putin fortat, insa, ca termen de comparatie am avut precedenta recalculare. Astfel, in data de 05.02.2016, in baza cererii mele,recalcularea si emiterea deciziei a durat 7 zile, respectiv noua decizie a fost emisa pe 12.02.2016 ( au fost introduse 104 luni - iulie 2007 - febr. 2016. Suma finala a corespuns si cu cea rezultata din aplicatie. Ulterior, la numarul total al punctelor realizate (76.55800)am adaugat in aplicatie (martin gheorghe - 54 luni) sumele pentru care am initiat actiunea in instanta. Acea durata de o ora l-a asta s-a referit.Desigur, acum fiind vorba de o hotarare jud.(necontestata), circuitul cererii este diferit si banuiesc ca "face un popas" mai mare la compartimentul juridic. Nedumerirea mea ramane, totusi,de ce nu a ajuns documentatia la compartimentul de calculare si stabilire a drepturilor de pensie dupa atatea zile(din 05.07 pana la 01.08 2016?(intrebare retorica). Profit de aceasta ocazie pentru a va intreba care era stagiul complet de cotizare in luna iulie 2007 la care se face calculul punctajului de pensie (sistem public - conditii normale de munca)?. Multumesc anticipat.
Scris de: la pensie la data: 08/05/2016 4:42am
Trecand peste discutia privind perioadele de raspuns pe care o consideram incheiata raspunsul la a doua intrebare este :
Stagiul complet de cotizare pentru conditii normale de munca pentru cei care s-au pensionat dupa 01 aprilie 2001 depinde numai de data de nastere
Pentru barbatii nascuti dupa 01 ianuarie 1950 stagiul complet de cotizare este de 35 ani
Varstele standard de pensionare precum si stagiile complete de cotizare atat pentru femei cat si pentru barbati pot fi determinate pe site la paginle urmatoare :
Pentru cei care au iesit la pensie intre 01 aprilie 2001 si 31 decembrie 2010 la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/virsta.php
Pentru cei care au iesit la pensie dupa 01 ianuarie 2011 la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/virsta-pensionare-legea-unitara.php
Pentru barbati indiferent de data nasterii si pentru femeile nascute pana in decembrie 1954 nu este diferenta intre cele doua pagini.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1