Subiect "corectare neconcordanta intre lege si calcul pensie anticipata partiala pe site" Deschis de Maria Ene la data: 08/04/2016 6:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
corectare neconcordanta intre lege si calcul pensie anticipata partiala pe site
Scris de: Maria Ene la data: 08/04/2016 6:11am
Gen:F
Data nasterii:02.08.1959
Stagiul de cotizare:38 ani impliniti in 14 septembrie 2016
Alte date:
Intrebare:Conform noilor reglementari as putea sa cer pensionarea anticipata partiala incepand din acest an. In octombrie 2016 as face 38 ani stagiu de cotizare, deci as avea peste 6 ani lucrati in plus, penalizarea fiind de 0,20% pentru fiecare luna de anticipare, adica 0,2x54=10,8 % penalizare din pensia cuvenita, corect? Va rog sa-mi spuneti daca pe site-ul "la pensie" pot sa calculez penalizarea in functie de nr de luni pana la varsta limita tinand cont si de anii lucrati in plus peste stagiul complet de cotizare si cum procedez. Va multumesc. Maria Ene
Re: corectare neconcordanta intre lege si calcul pensie anticipata partiala pe site
Scris de: la pensie la data: 08/05/2016 9:37am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 02 februarie 2021 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 6 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare pe care il aveti atunci. Daca o cereti in 02 octombrie 2016 pensia anticipata partiala se diminuiaza cu 10,80 %.
Calculul diminuarii pensiei anticipate partiale a fost modificat prin legea 142/2014 si a fost adus la acelasi mod de calcul facut conform legii pensiilor 19/2000. Deci daca doriti sa va calculati diminuarea pensiei anticipate partiale conform ultimilor modificari accesati modul de calcul facut conform legii pensiilor 19/2000 prezentat de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/anticipata.php
Aici nu utilizati variantele stagiu peste 8 ani si stagiu peste 9 ani.
Re: corectare neconcordanta intre lege si calcul pensie anticipata partiala pe site
Scris de: Maria Ene la data: 08/17/2016 3:44am
la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 02 februarie 2021 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 6 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare pe care il aveti atunci. Daca o cereti in 02 octombrie 2016 pensia anticipata partiala se diminuiaza cu 10,80 %.
Calculul diminuarii pensiei anticipate partiale a fost modificat prin legea 142/2014 si a fost adus la acelasi mod de calcul facut conform legii pensiilor 19/2000. Deci daca doriti sa va calculati diminuarea pensiei anticipate partiale conform ultimilor modificari accesati modul de calcul facut conform legii pensiilor 19/2000 prezentat de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/anticipata.php
Aici nu utilizati variantele stagiu peste 8 ani si stagiu peste 9 ani.

Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Mai am o intrebare: Deoarece in prezent am 38 ani vechime neintrerupta si, pentru a putea sa ies la pensie fara penalizare mi-ar trebui 39 ani si 6 luni, as putea sa mai lucrez 6 luni, apoi sa platesc anticipat contributia pentru 12 luni si sa ies la pensie anticipat fara penalizare?
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1